Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Miçotakis'e sert tepkisi Atina'yı endişelendirdi

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, BBC
24 May 2022 21:53 - Güncelleme : 24 May 2022 22:18
Atina basını Türkiye için 'gergin bir yaz geçebilir' ifadesini kullandı.
Erdoğan,Yunanistan,Miçotakis

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e 'benim için artık yok' diyerek gösterdiği sert tepki Atina'da endişeye neden oldu. Yunanistan basını, 'gergin bir yaz yaşanabilir' gibi ifadeler kullandı.

Atina basını Türkiye için 'gergin bir yaz geçebilir' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü Kabine Toplantısı sonrası yaptığı konuşmada Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD’ye Türkiye ile ilgili olumsuz yorumlarını gündeme getirdi.

ABD’ye F-16’ların Türkiye’ye verilmemesi gerektiğini belirten Miçotakis’e sert tepki gösteren Erdoğan, ‘Yunanistan ve Fransa'nın NATO'dan çıkışı döneminde Türkiye o zaman onlara destek vermişti. Ve ne oldu? Şu anda Yunanistan bizimle nasıl uyum içinde? FETÖ'nün Avrupa'ya gidiş güzergahı şu an Yunanistan değil mi? Şu anda 10'a yakın üs var Yunanistan'da. Bu üsler Yunanistan'da niye kuruluyor? Şu anda Avrupa ülkelerine 400 milyar Euro borcu olan bir Yunanistan var. Kendileriyle görüştük. Görüşmede aramıza 3. ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Bundan sonrasını Miçotakis düşünsün. Biz kendimize yeteriz. 'F-16'ları Türkiye'ye vermeyin' diye ABD'ye telkinde bulunan bir Yunanistan ile karşı karşıyayız. Bundan sonra benim için Miçotakis diye birisi yok.’ İfadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu çıkışı dünya basınında geniş yer bulurken, Atina’da da gündem oldu. Doğu Akdeniz ve Ege’den sonra F-16’lar konusunda da provokatif çıkışlarına devam eden Yunanistan’ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bir radyo programında "Erdoğan'a aynı dilde yanıt vermek veya polemiğe girmek için bir neden yok" dedi.

'KÖPRÜLER YIKILIYOR'

Yunan medyası Erdoğan’ın çıkışı sonrası Türkiye ile Yunanistan arasında gergin bir yaz olabileceğini ifade etti. Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs gibi bölgelerde sert rüzgarların eseceğini belirten Atina, ‘Türk sondaj gemileri yeniden Doğu Akdeniz’e açılabilir, Gergin bir yaz yaşanabilir, Ege semalarında yeni gerginlikler yaşanabilir, Köprüler yıkılıyor’ gibi başlıklar atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’ı endişeye uğrattığı sözleri sonrası yazın bir olay patlak vereceğini iddia eden basın, özellikle olası bir gerginlik sonrası ‘Meriç’te sığınmacı krizi patlayabilir’ dedi.

HAVA SAHASI İHLAL SUÇLAMALARI

İki ülke arasındaki ilişkilerinin Mart başlarında Erdoğan ile Miçotakis arasında İstanbul'da yapılan görüşmeden sonra "düzene girmesi" bekleniyordu. Ancak Türk ve Yunan savaş uçaklarının Ege'de yeniden karşı karşıya gelmesi ve karşılıklı hava sahası ihlal suçlamaları ilişkilerde gerginliğe neden olmuştu.

Kaynak: TGRT Haber, BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat 25 Mayıs 2022 12:00

Şunlara birdaha osmanlı tokadı atmak gerekiyor akılları başlarına gelsin

Sonraki Haber Yükleniyor...