Tgrt Haber

"Cumhuriyet tarihinin en soğuk günleri geliyor" haberlerine Meteorolojiden açıklama!

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
06 Ocak 2024 17:35 - Güncelleme : 06 Ocak 2024 17:36
"Cumhuriyet tarihinin en soğuk günleri geliyor" haberlerine Meteorolojiden açıklama!
kar yağışı,istanbul

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son günlerde 'Boğaz donacak, Cumhuriyet tarihinin en soğuk günleri' şeklindeki haberlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Son günlerde sosyal mecralarda etkileşime giren 'Boğaz donacak, Cumhuriyet tarihinin en soğuk günleri' haberlerine ilişkin açıklamalar peş peşe geldi. 

Geçtiğimiz günlerde 'dondurucu soğuklar geliyor' haberlerine ilişkin HavaForum açıklama yapmış ve şu ifadelere yer vermişti:

"Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda", "Sibirya soğukları geliyor, deniz donabilir" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmamakta olduğu belirtilirken “Gelinen aşamada kutup soğuklarını takipteyiz. Ama "boğaz donacak, cumhuriyet tarihinin en şiddetlisi" gibi söylemler gerçek dışıdır” 

METEOROLOJİDEN UYARI GELDİ 

Sosyal medyada paylaşılan iddialara bir açıklama da Meteoroloji Genel Müdürlüğün'nden geldi. Yapılan açıklamada, "MGM kurumsal sosyal medya hesaplarından en doğru ve güvenilir meteorolojik tahmin ile uyarılara ulaşabilirsiniz" ifadeleri yer aldı. 

Meteorolojinin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Zaman zaman sosyal medya üzerinden yetkisiz kişilerden ya da kaynağı belli olmayan hesaplardan kısa ve uzun vadeli hava tahminleri ile ilgili çeşitli açıklamalar yayınlanmaktadır.

Bu açıklamalar ile ilgili olarak İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Birimi ve Kurumumuz tarafından kamuoyunu bilgilendirici ve bilinçlendirici açıklamalar yapılmaktadır.

Atmosferik hadiseler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz tarafından 7/24 takip edilmekte, meydana gelebilecek meteorolojik hadiselerle ilgili tüm tahmin ve uyarılar, kamuoyu ve yetkililerle anında paylaşılmaktadır.

Can ve mal kayıplarını önlemek ve dezenformasyona neden olmamak adına; kaynağı Meteoroloji Genel Müdürlüğü olan tüm basın ve yayın organları ile MGM mobil uygulaması, "mgm.gov.tr" internet sitesi, Meteorolojinin Sesi Radyosu ve MGM kurumsal sosyal medya hesaplarından en doğru ve güvenilir meteorolojik tahmin ile uyarılara ulaşabilirsiniz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

GDKWcqsW8AAWypp

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bahadır Hamamcioglu 7 Ocak 2024 17:14

Türkiye nin hemen hemen her köşesinden deprem haberleri geliyor. Yılın en soğuk günlerinde deprem olursa felaket olur.

Zavallı vatandaş 7 Ocak 2024 16:38

Umarım emekli maaşları ni duzeltirsiniz aksi takdirte seçimler kötü geçecek gibi gorunuyor

Kara Murat 7 Ocak 2024 12:16

Van'da oturuyorum ve maalesef son 1 yıldır yapmış olduğunuz meteorolik tahminlerin hiçbiri tutmadı.yagisli dediğiniz gün açık açık dediğiniz gün ya bulutlu ya yağışlı geçti.Kendinizi guncellemenizi tavsiye ederim M.G.M.

Sonraki Haber Yükleniyor...