Tgrt Haber

DEAŞ’a kritik operasyon: Eylem hazırlığındaki terörist 5 bomba düzeneği ile yakalandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Kasım 2023 11:37 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 12:22
,mit,,son dakika

Son dakika haberi: MİT ve emniyet DEAŞ’a kritik bir operasyon düzenledi. Operasyonda eylem hazırlığındaki terörist yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul’da, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti tarafından terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün sözde Irak vilayetine bağlı EYP uzmanı olan A.J.A.. isimli zanlı patlayıcı düzenekleri ile birlikte yakalandı.

5 BOMBA DÜZENEĞİ ELE GEÇİRİLDİ

DEAŞ’lı hücre sorumlusunun, örgütün Suriye’de ve Irak’taki saldırılarında kullandığı patlayıcıların tasarımını yaptığı, örgüt mensuplarına da patlayıcı yapımı eğitimi verdiği öğrenildi. Sultanbeyli’de 2 ayrı hücre evine düzenlenen baskında, zaman ayarlı ve uzaktan kontrol edilebilir 5 hazır vaziyette bomba düzeneği, canlı bomba düzeneklerinde kullanılan çok sayıda basma butonu, el yapımı patlayıcılarda kullanılan zamana, ışığa ve harekete duyarlı çok sayıda elektronik devre elemanı, gizlenmiş vaziyette dijital materyaller ve örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

Eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı terörist kıskıvrak yakalandı.

TEKİRDAĞ VE ÇORUM'DA DEAŞ OPERASYONLARI

Öte yandan Tekirdağ'da düzenlenen operasyonda DEAŞ silahlı terör örgütü içerisinde Haseke bölgesinde sözde kontrol noktası sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği iddia edilen Suriye uyruklu şahıs yakalandı. Çorum'da polis ekiplerince terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütü içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyetlerde bulundukları tespit edilen yabancı uyruklu şahısların il merkezindeki adreslerine düzenlediği operasyonda, 6 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonda zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli şahıslar ile ilgili adli soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...