Tgrt Haber

DEAŞ'ın sözde valisi yakalandı

20 Ocak 2023 12:28 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 12:47
DEAŞ'ın sözde valisi yakalandı
deaş,Gaziantep

Don dönemde Türkiye'nin farklı bölgelerinde kanlı eylem hazırlığında olduğu öğrenilen terör örgütü DEAŞ'a emniyet birimleri nefes aldırmıyor. Son olarak örgütün sözde valisi ve 'Rakka güvenlik emiri' olduğu belirlenen H.A. Gaziantep'te düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ'ın üst düzey yöneticilerinden olduğu belirtilen bir şüpheli yakalandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, DEAŞ'ın sözde "Rakka güvenlik emiri" ve "Ninova valisi" olarak görev yaptığı değerlendirilen H.A'nın kentte bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Adresine düzenlenen operasyonda H.A, gözaltına alındı. Baskın yapılan evde örgütsel döküman, çeşitli kimlik kartları ve yüklü miktarda döviz cinsi para bulundu.

Zanlı ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

İSTANBUL'DA DA 10 GÖZALTI

Öte yandan İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda DEAŞ, El Kaide-HAD terör örgütleri ile irtibatlı olarak Türkiye'yi hedef alan eylemler yapabileceği değerlendirilen ve 'Yabancı Terörist Savaşçı' olduğu tespit edilen 10 yabancı uyruklu şüpheli bu sabah gözaltına alındı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...