Tgrt Haber

F-35 kazasının görüntüleri ortaya çıktı! ABD ve Çin karşı karşıya

29 Ocak 2022 12:57
F-35 kazasının görüntüleri ortaya çıktı! ABD ve Çin karşı karşıya
F-35,F-35C,ABD,Çin,F-35 kazası

Geçtiğimiz günlerde ABD’ye ait "F-35C Şimşek" tipi savaş uçağı, uçak gemisine inerken düştü. Güney Çin Denizi’nde yaşanan olayda ABD ve Çin'in karşı karşıya gelebileceği aktarılmıştı. Kazaya ilişkin görüntüler sosyal medyada yayıldı.

Güney Çin Denizi’nde ABD’ye ait "F-35C Şimşek" tipi savaş uçağı, uçak gemisine inerken düştü. F-35 kazasının ABD ve Çin'i karşı karşıya getirebileceği aktarılırken Uzmanlar, Çin'in Washington yönetiminin harp teknolojisi ve istihbarat açısından kritik değeri olan F-35 uçağının enkazını ele geçirebileceği ihtimali olduğunu öne sürmüştü.

ABD OPERASYON BAŞLATTI

Bu ihtimal üzerine ABD, 6 denizcinin yaralandığı kaza için Çin’den önce çalışmalara başladı. ABD donanmasının kazaya ilişkin gizli operasyon başlattığı hatta elde ettiği bazı bilgileri paylaşmadığı öne sürüldü.

DONANMADAN AÇIKLAMA

F-35C’nin kaza anı görüntüleri de sosyal medyaya düştü. Twitter'da yayınlanan görüntülerde F-35 uçak gemisine inmeye çalışırken görülüyor. ABD Donanması 7. Filosu sözcüsü yaptığı açıklamada, sosyal medyada ortaya çıkan görüntülerin gerçek olduğunu doğrularken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

F-35 kazasının görüntüleri ortaya çıktı! ABD ve Çin karşı karşıya

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...