Tgrt Haber

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan İstanbul'a yakın ile korkutan uyarı! 'Kent büyümemeli' dedi, şiddeti açıkladı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
28 Eylül 2023 12:47 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 13:25
Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan İstanbul'a yakın ile korkutan uyarı! 'Kent büyümemeli' dedi, şiddeti açıkladı
deprem,Yalova,Ahmet Ercan,istanbul

Deprem açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu sefer Yalova için korkutan uyarıda bulundu. Ercan, şehirde gelecekte beklenen en büyük depremin şiddetini açıklayarak, 'Kent büyümemeli' uyarısında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler beklenen İstanbul depreminde. 6 Şubat'tan itibaren devam eden artçılar, vatandaşları tedirgin ederken deprem uzmanlarından da peş peşe açıklamalar geliyor. 6 Şubat depreminden sonra açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan dikkat çekici bir açıklama daha geldi.

Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yalova ve Yozgat ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"KENT BÜYÜMEMELİ"

Ercan paylaşımında "Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem;Yalova; M6,4, Yozgat; < M5,7. Yalova M7,5’luk deprem üretebilecek Kuzey Anadolu Kırığının güney ile kuzey kollarının doğrudan/yakın etki alanları içindedir.Yerleşim yeri ise yüksek deprem ile uçkun(heyelan) duyarlıdır. Kent büyümemeli." ifadelerini kullandı.

"DEPREM BAKIMINDAN TÜRKİYE'NİN EN GÜVENLİ İLLERİNDEN BİRİ"

Ercan bir sonraki paylaşımında ise "Yozgat, konum olarak deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illerinden biridir." dedi.

https://twitter.com/ovgunaercan/status/1707280768832086265

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...