Tgrt Haber

Depremde 1400 kişiye mezar olmuştu! Ebrar Sitesi'nin son hali yayınlandı

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Şubat 2024 10:15 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 10:25
kahramanmaraş,,deprem

Kahramanmaraş merkezli depremde en fazla can kaybının yaşanmasıyla sembol sitelerden biri haline gelen Ebrar Sitesi'nin son hali iç burktu. 22 bloklu sitenin olduğu yer artık bomboş kaldı.

Asrın felaketi olarak isimlendirilen 6 Şubat depreminde en fazla enkaz altında kalarak yaşamını yitirenlerin olduğu Ebrar Sitesi'nin son hali görüntülendi. Şazibey Mahallesi Ali Sezai Bulvarı’ndaki 22 bloktan oluşan Ebrar Sitesi'nde 1400 kişi yaşamını yitirmişti.

Depremin yıldönümünde, binlerce vatandaşın yaşadığı ve depremde en fazla can kaybının olduğu Ebrar Sitesi dron ile görüntülendi. Çekilen görüntülerde depremden sonra sadece 2 bina kaldığı görüldü. Sitenin içerisinde halen çalışmalar devam ediyor. Son kalan binaların en kısa sürede yıkılması bekleniyor. Daha önce binlerce insanın yaşadığı yerlerde şimdi moloz parçaları var.

Depremde 1400 kişiye mezar olmuştu! Ebrar Sitesi'nin son hali yayınlandı - 1. Resim

EBRAR SİTESİNİN YIKILMA ANI YAYINLANDI

Depremin simgelerinden olup, 1400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Siteleri'nin yıkılma anı da kameralarca kaydedildi. Görüntülerde; önce D Blok, ardından da karşısında C Blok ile diğer bloklar yıkılarak etrafı toz bulutu kapladı. Toz bulutunun dağılması ile ortaya çıkan enkaz, depremin yıkıcılığını da gözler önüne serdi.

 

Depremde 1400 kişiye mezar olmuştu! Ebrar Sitesi'nin son hali yayınlandı - 1. Resim

 

r-2929746#

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...