Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığından Irak'taki yangın faciasında ölenler için taziye mesajı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
09 Aralık 2023 10:45 - Güncelleme : 09 Aralık 2023 11:00
Dışişleri Bakanlığından Irak'taki yangın faciasında ölenler için taziye mesajı

Irak'ın Erbil kentindeki bir öğrenci yurdunda çıkan yangında 14 kişi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı, yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı.

Irak’ın Erbil​ kentinde öğrenci ve öğretmenlerin kaldığı yurtta yangın​ çıktı. Yaşanan faciada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu öğrenildi.

Irak​ Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yerel medyaya yaptığı açıklamada, Erbil'e bağlı Soran ilçesinde bir binada çıkan yangında 14 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin yaralandığını kaydetti.

Binanın Soran Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra öğretmenler tarafından da kullanıldığı aktarılırken, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani de olaya ilişkin soruşturma açılması talimatını verdi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Erbil kentindeki yurtta çıkan yangında ölenler için başsağlığı mesajı yayınlandı. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Irak‘ta Erbil’in Soran ilçesindeki bir üniversite​ yurdunda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 14 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralananların bulunduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Yangında hayatını kaybedenlere rahmet diliyor; yakınlarına ve Irak halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1733376925094068388

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...