Tgrt Haber

Dışişleri'nden Mescid-i Aksa tepkisi: Derin endişe duyuyoruz

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 19:02 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 05:48
Dışişleri'nden Mescid-i Aksa tepkisi: Derin endişe duyuyoruz
dışişleri bakanlığı,kudüs

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, son dönemde Mescid-i Aksa’nın kutsiyetinin ihlaline yönelik artan saldırılardan dolayı İsrail'e tepki gösterdi. Açıklamada İsrail hükümetine sahada gerilimi artıracak eylemlerden kaçınması gerektiği belirtilerek "Kudüs’te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekânların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez" denildi.

İsrail hükümeti, Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik baskılarını giderek artırıyor.  İsrail askerleri bugün işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında 1 Filistinliyi yaraladı, 2 Filistinliyi de gözaltına aldı.

İsrail hükümeti ayrıca Yahudilerin dini bayramı gerekçe gösterilerek işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camisi'ne iki gün süreyle Müslümanların girişini yasakladı.

Harem-i İbrahim Camisi Müdürü Gassan er-Recebi, İsrail'in Harem-i İbrahim Camisi'ni Müslümanların girişine kapattıktan sonra genellikle tüm bölümlerini Yahudi yerleşimciler için açtığını, yüksek sesli merasimler ile bazı dini ritüellerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı ise Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

'SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ'

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kudüs’te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekânların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği belirtildi.

'GERİLİMİ ARTIRACAK EYLEMDEN KAÇININ'

Açıklamada "İsrail Hükümeti’ne sahada gerilimi artıracak her türlü tahrikkar eylemden kaçınması çağrımızı ve bu doğrultuda gerekli adımların ciddiyetle ve süratle atılması yönündeki kuvvetli beklentimizi yineliyoruz" denildi. 

Dışişleri'nden Mescid-i Aksa tepkisi: Derin endişe duyuyoruz

Öte yandan İsrail hükümetinin Batı Şeria'da barış formülünü reddetmesi üzerine bölgede askeri baskınlar ve Yahudi yerleşimcilerin saldırı ve hak ihlalleri son aylarda artmaya başladı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...