Tgrt Haber

Diyarbakır Valiliği'nden ev sahiplerine 'fahiş fiyat' uyarısı: Yasal işlem yapılacak

20 Şubat 2023 10:57 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 11:09
Diyarbakır Valiliği'nden ev sahiplerine 'fahiş fiyat' uyarısı: Yasal işlem yapılacak
deprem,Diyarbakır,fahiş fiyat,kira

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkımların yaşandığı Diyarbakır'da Vali Ali İhsan Su'dan ev sahiplerine 'fahiş fiyat' uyarısı geldi. Depremzedelere yardım konusunda ev sahiplerine seslenen Vali Su, "Bu zor süreçte birbirimize destek olalım. Bu konuda fahiş fiyat uygulayanlara karşı gerekli yasal işlem yapılacaktır" dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerde ağır yıkıma uğrayan illerden olan Diyarbakır'da ev sahiplerine uyarı geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, depremzedelere yardımcı olunması konusunda ev sahiplerine seslenirken fahiş fiyat yapılması durumunda ise gerekli yasal işlemin yapılacağını söyledi.

Su, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Diyarbakır’da depremzedelere yardımcı olunması için ev sahiplerini uyardı. Vali Su, paylaşımında "Değerli ev sahipleri; evinizi kiralamak isteyen depremzede vatandaşlarımıza lütfen yardımcı olalım. Bu zor süreçte birbirimize destek olalım. Bu konuda fahiş fiyat uygulayanlara karşı gerekli yasal işlem yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/aliihsansu_/status/1627312254059249666

ŞANLIURFA'DA 'MÜHÜRLEME' KARARI

Şanlıurfa Valiliği ise vatandaşların fahiş kira artışı nedeniyle ev bulamamaları üzerine, mağdur edilen vatandaşların 175 telefon hattını araması durumunda kira artışı yapan veya evinden kiracıyı çıkaran ev sahibine cezai işlemin yan sıra evlerinin 2 yıl boyunca mühürleneceğini duyurmuştu.

Diyarbakır Valiliği'nden ev sahiplerine 'fahiş fiyat' uyarısı: Yasal işlem yapılacak

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremde etkilenen Diyarbakır'da yıkılan bir bina

MERSİN'DE FİYATLAR UÇMUŞTU

Daha önce de depremzedelerin yerleştirildiği Mersin'de fiyatlar 3-5 bin liralardan 10-20 lira arasına kadar yükselmiş ve bu durum tepki çekmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...