Tgrt Haber

Son dakika! Doğu Akdeniz'de gerginlik! Türk F-16'larına Yunan tacizi: Karşılık verildi

23 Ağustos 2022 18:07 - Güncelleme : 23 Ağustos 2022 18:36
Son dakika! Doğu Akdeniz'de gerginlik! Türk F-16'larına Yunan tacizi: Karşılık verildi
MSB,Yunanistan,F-16,savaş uçağı,taciz,Doğu Akdeniz

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'de NATO görevi yapan Türk uçaklarına, NATO üyesi Yunan F-16'larınca radar kilidi atılarak tacizde bulunuldu. Türk savaş uçaklarının, Yunan F-16'larına gerekli karşılığı verdiği ve bölgeden uzaklaştırdığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından alınan bilgiye göre, NATO üyesi Yunanistan'a ait F-16 uçaklarının, Doğu Akdeniz'de önemli bir NATO görevini yerine getiren Türk savaş uçaklarının görevine engel olmak için bilinçli şekilde radar kilidi attıkları belirtildi.

Söz konusu tacizin, NATO'nun faaliyetlerini hedef alan bir girişim olduğuna dikkati çekilirken Yunanistan'ın, Türkiye'yi taciz edebilmek adına NATO görevlerini bile riske atmaktan geri durmadığını vurgulandı.

KARŞILIK VERİLDİ

Yunan tarafının Türk savaş uçaklarına radar kilidi atmasının hemen ardından gerekli karşılığın verildiğini ve Yunan uçaklarının bölgeden uzaklaştırıldığı bilgisi elde edildi.

YUNAN ATEŞESİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Milli Savunma Bakanlığı'nca, konunun NATO makamlarına iletildiğini ve Yunanistan askeri ataşesinin bakanlığa çağırılarak NATO görevini tehlikeye atan Yunan uçaklarından dolayı tepki gösterildiği bildirildi. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığınca da ilgili taraflar nezdinde diplomatik girişimlerde bulunulduğu öğrenildi.

Bu tür bir tacizin müttefiklikle bağdaşmadığını belirten kaynaklar, Yunanistan’ın gerginliği arttırma peşinde olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...