Tgrt Haber

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ocak 2024 15:20 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 17:01
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi
hava,meteoroloji

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum ve çevrelerine kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı. Yağışların yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Ayrıca Güneydoğu Bölgesi için de dikkat çeken uyarı geldi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde gece saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışı beklendiğini açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinden itibaren Erzurum, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm) kar yağışı bekleniyor.

Yağışların yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışının neden olabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ULAŞIMDA AKSAMALAR OLABİLİR

Kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor. Bu nedenle, Erzurum, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde bulunan vatandaşların ulaşımda aksamalar yaşanabileceğine karşı hazırlıklı olması gerekiyor.

Kar yağışının neden olabileceği buzlanma ve don nedeniyle de dikkatli olunması gerekiyor. Yoğun kar yağışının yaşanacağı bölgelerde elektrik kesintisi yaşanma ihtimali de bulunuyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

DİKKATLİ OLUN!

Kar yağışının yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu nedenle, çığ ve tipi riski de bulunuyor. Çığ ve tipi riski bulunan bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması gerekiyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, söz konusu bölgelerde yaşayan vatandaşları olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Bölgede havanın çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU'YA KARLA KARIŞIK YAĞMUR UYARISI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, Siirt ve Şırnak’ta beklenen karla karışık yağmur için tedbirli olunması uyarısında bulundu.
15. Bölge Müdürlüğü, son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden itibaren Siirt ve Şırnak için (merkez, Beytüşşebap, Uludere ve Silopi) yüksek kesimleri başta olmak üzere yer yer yoğun 20 santimetre üzeri karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

ERZURUM °C3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS °C4°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C10°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

VAN °C7°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...