Tgrt Haber

Doğuda salgın alarmı! Bir doktor izolasyona alındı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Nisan 2024 10:08 - Güncelleme : 07 Nisan 2024 10:12

Iğdır'da kızamık salgını endişesiyle seferberlik ilen edildi. Kentte görev yapan bir doktor, yapılan testlerinde kızamık hastalığı görülmesi üzerine izolasyona alındı.

Iğdır'da kızamık salgını korkusu yaşanıyor. Kentte artan vakaların ardından Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi bahçesine, sağlık ekiplerince kızamık hastalığıyla mücadele ve kontrol için triaj üniteleri kuruldu. Binanın içindeki iki bölümde de izolasyon alanları oluşturuldu.

KIZAMIK BELİRTİLERİ TARANIYOR

Hastaneye gelen hastalar triaj ünitesinde kontrol edildikten sonra kızamık belirtisi yoksa kırmızı, yeşil ve sarı alanlara, belirti varsa izolasyon odalarına yönlendiriliyor.

 

"GÖÇMENLER GETİRDİ" İDDİASI

Kentte görev yapan bir doktor, yapılan testlerinde kızamık hastalığı görülmesi üzerine izolasyona alınırken kızamık vakalarının doğu bölgelerinde artışa geçmesinin bölgeye gelen göçmenler nedeniyle olduğu düşünülüyor.

Doğuda salgın alarmı! Bir doktor izolasyona alındı - 1. Resim

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...