Tgrt Haber

Ekrem Karakaya'yı öldüren katil Hacı Mehmet Akçay’ın paylaştığı videodaki ifade kan dondurdu

07 Temmuz 2022 10:02 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 10:59
Konya,Cinayet,İntihar,Doktor

Konya’da doktor Ekrem Karakaya’yı öldüren ve sonrası cinayet silahıyla intihar eden Hacı Mehmet Akçay’ın sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı. Akçay’ın TikTok üzerinden çektiği bir videoda geçen 7 senedir diyar diyar gezip baş kesen celladım” repliği dikkat çekti.

Dün Konya Şehir Hastanesi'ne gelen katil Hacı Mehmet Akçay, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı tabancayla vurarak öldürmüş, saldırının ardından aynı silahla intihar etmişti.

Katil Hacı Mehmet Akçay'a ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saldırganın Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi olduğunu belirtimişti.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1544682299580719105

AKÇAY'IN TİKTOK PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ

Sağlıkçıları koruması gerekirken, doktor katili olan Hacı Mehmet Akçay'ın sosyal medyadaki paylaşımları ise dikkat çekti.

“BAŞ KESEN CELLADIM”

TikTok'u aktif şekilde kullandığı belirlenen Akçay'ın paylaştığı bir videoda "Jandarma peşimde. Hakkımda vur emri var. Yakalasalar asacaklar. 7 senedir diyar diyar gezip baş kesen celladım. Niye sıcak evinde oturan 300 liralık memur değilim" ifadeleri yer alıyor.

SALDIRIYLA İLGİLİ '1 AY' DETAYI

Akçay'ın annesi Kezban Akçay’ın, yaklaşık 1 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN TEPKİ: LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1544678399469391872

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: DERİN ÜZÜNTÜ DUYMAKTAYIM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da yaptığı açıklamada "Sağlığımızı, hayatımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizden, büyük emekle yetişmiş Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinden dolayı derin üzüntü duymaktayım" dedi. Şentop, "Ailesine, tıp camiasına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Sağlık çalışanlarının her türlü saldırıdan korunmaları için atılacak her adımın, getirilecek her önerinin destekçisi olduğumu belirtmek isterim" paylaşımını yaptı.

https://twitter.com/MustafaSentop/status/1544714445989056520

NUMAN KURTULMUŞ: YÜREĞİMİZİ DAĞLADI

Başsağlığı dileğinde bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya kardeşimizin hunharca katledilmesi yüreğimizi dağladı. Oysa ki, gecesini gündüzüne katarak bin bir emekle insanları hayata bağlayamaya çabalayan sağlık çalışanlarımızın gayretleri minnet ve şükranla karşılık bulmalıdır. Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet bu açıdan topluma karşı yapılmış saldırıdır" dedi.

https://twitter.com/NumanKurtulmus/status/1544739531806724097

FAHRETTİN ALTUN: HER TÜRLÜ ŞİDDETİ TELİN EDİYORUM

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da mesajında, "Konya’da menfur bir saldırı sonucunda hayatını kaybeden kıymetli hekimimiz Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyorum. Vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekimlerimize yönelik her türlü şiddeti telin ediyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1544740033692844033

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...