Tgrt Haber
Tgrt Haber

Bakan Dönmez, Kılıçdaroğlu'nun iddialarını yalanladı: Algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır

22 Nisan 2022 15:00 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 16:21
Bakan Dönmez, Kılıçdaroğlu'nun iddialarını yalanladı: Algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektriği kesik abone sayısının 278 bin olduğunu açıkladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun '4 milyon hanenin elektriği kesik' iddialarını da yalanlayan Bakan Dönmez, ''Kılıçdaroğlu'nun söylemleri algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de bugün itibarıyla elektriği kesik abone sayısını açıkladı.  Elektriği kesik abone sayısının 278 bin olduğunu belirten Dönmez, Kılıçdaroğlu'nun iddialarını rakamlarla yalanladı.

"4 milyon hanenin elektriği kesik" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Bakan Dönmez, Sn. Kılıçdaroğlu'nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır. Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde %0.6’dır" ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez, Kılıçdaroğlu'nun iddialarını yalanladı: Algıdır, manipülasyondur, çarpıtmadır

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik zamlarına üst üste gelen zamların ardından elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamış, dün de ödenmeyen faturalı nedeniyle evinin elektrikleri kesilmişti. Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında 4 milyon hanenin elektriğinin olmadığını ifade ederek "Bunu içime sindiremiyorum" diye konuşmuştu.

AK PARTİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, olayla ilgili Kılıçdaroğlu’nun geceliği 100 bin lirada olan otelde kaldığını hatırlatarak "Geceliği 100 bin liraya otelde kalan CHP Genel Başkanı, aylık 300 liralık faturayı ödememiş" diyerek tepki gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sanver 23 Nisan 2022 17:15

Elektriği kesilen vatandaşların yaşadıkları sorunları görebilmek için acı gerçekleri tatmış olmalı Tebrikler

Ahmet kıvanç22 Nisan 2022 16:29

Adamın hayatı yalan üzerine kurulmuş

Sonraki Haber Yükleniyor...