Tgrt Haber

Son dakika! Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde 8 kişi tutuklandı

07 Şubat 2022 20:17
İstanbul'da ortağı olduğu balıkçıda silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Şafak Yazıcıoğlu'nun cinayetinde kullanılan silah kayalıklarda bulundu.

Son dakika haberi: İstanbul Yeşilköy’de ortağı olduğu balık restoranında öldürülen Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetiyle ilgili adliyeye sevk edilen 8 şüpheli tutuklandı, 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'da ortağı olduğu balıkçıda silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Şafak Yazıcıoğlu'nun cinayetinde kullanılan silah kayalıklarda bulundu.

Sunucu Ece Erken’in eşi ve Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi olan avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak günü gece saatlerinde ortağı olduğu balık restoranında silahlı saldırıya uğradı. Çevredekilerin yardımı ile hastaneye kaldırılan Mahmutyazıcıoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. 

17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde cinayete karıştığı belirlenen 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 16’sı emniyetteki işlemlerin ardından ifadesi alınmak üzere adliyeye sevk edilirken 1 şüphelinin koronavirüs testi pozitif çıktığı için hastanede karantinaya alındı.    

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüphelilerden Abdulkadir K., Ali Y., Burak O., Fatih K., Gökhan K., Kadir Y., Kerem Ö. ve Uğur Can B., kamera izleme ve görüntü inceleme tutanağı içeriği, telefon inceleme tutanağı içeriği, baz sinyal bilgilerine ilişkin yapılan tespitler, delillerin tam olarak toplanmamış olması, bir kısım şüphelilerin firari olması değerlendirilerek tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheliler Ahmet Y., Batuhan A., Buğra H., Gökhan A., İbrahim Ç., İrfan E., Mehmet Sedat S. ve Rasim Türker K. ise yurt dışına çıkış yasağı ve kolluk birimine imza atma şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

SİLAH KAYALIKLARDA BULUNDU

Şüphelilerin ifadeleri ve soruşturma kapsamında yürütülen çalışmalarda cinayette kullanılan silahın Bakırköy'deki Yeşilköy sahilinde bulunan kayalıklarda gizlendiği bilgisini alan polis çalışma başlattı. Dedektör yardımıyla kayalıklarda yapılan aramalarda beyaz poşetin içinde bir tabanca bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...