Tgrt Haber

Enflasyon raporu öncesi dolar kuru için meraklı bekleyiş! Euro ve sterlin fiyatları düşüşte, dolar direniyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
08 May 2024 07:44 - Güncelleme : 08 May 2024 09:20

Yılın ikinci enflasyon raporu yarın açıklanacak. Bu durum nedeniyle döviz piyasalarında da meraklı bir bekleyiş hakim. Seçim sonrası 32 TL'nin üzerinde fiyatlanan dolar kuru kritik gün öncesi konumunu koruyor. Ancak euro ve sterlin düşüşte. İşte 8 Mayıs 2024 döviz kurları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) merakla beklenen enflasyon raporunu yarın duyuracak.

TCMB'den yapılan resmi duyuruya göre Başkan Fatih Karahan, Enflasyon Raporu 2024-II'nin tanıtımı amacıyla yarın saat 10.30’da başlayacak toplantıyla kamuoyuyla paylaşacak.

DOLAR FİYATI İNADINI SÜRDÜRÜYOR

TCMB İdare Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı öncesi döviz piyasalarında da heyecanlı bir bekleyiş hakim.

31 Mart Yerel Seçimları sonarsı küçük bir dalgalanmanın ardından 32 liranın hemen üzerinde fiyatlanan ve bur seviyedeki istikrarını koruyan dolar kuru enflasyon raporu öncesi yine durağan. Ancak euro ve sterlinde bugün yön aşağıyı gösteriyor.

8 MAYIS 2024 ÇARŞAMBA DÖVİZ FİYATLARI

Dolar bugün saat 9.15 itibarıyla bankalar arası piyasada 32,26'dan işlem görüyor. Euro küçük bir değer kaybıyla 34.69 seviyesinde. Sterlin de yine yaklaşık bir orandaki azalmayla 40,32 liradan satılıyor.

Enflasyon raporu öncesi dolar kuru için meraklı bekleyiş! Euro ve sterlin fiyatları düşüşte, dolar direniyor - 1. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...