Tgrt Haber

Engelli maaşından pay istedi, anlaşamayınca kuzenini öldürdü! Katil tutuklu, azmettirici baba serbest

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Ekim 2023 11:40 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 11:44
Engelli maaşından pay istedi, anlaşamayınca kuzenini öldürdü! Katil tutuklu, azmettirici baba serbest
,,,

Adana'da engelli bakım parası nedeniyle iki aile arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken çıkan olayda bir kişi pompalı tüfekle yaralanarak hayatını kaybetti. Katil zanlısı cinayetin ardından yakalanarak tutuklanırken azmettirici baba ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Akrabalar arasında engelli bakım maaşı nedeniyle kavgaların çıkması ülkemizde çok sık rastlanılan bir durum. Genellikle şiddetli tartışma olarak sona eren bu kavgalar, kimi zaman kanlı olaylara sahne olabiliyor. Bu olayların bir benzeri ise Adana'da yaşandı. Bakım parası nedeniyle husumetli olan iki ailenin birbirine girdiği kavgada 1 kişi hayatını kaybetti. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, olay Yüreğit ilçesine bağlı Havutlu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Erkan Gelen (15) ve ağabeyi Serkan Gelen (18) engelli teyzelerinin bakımını üstlendikleri için devletin vermiş olduğu bakım parasını da almak istedi. Ancak iki kardeşin kuzeni Abdülsamet Ç. (18) ve babası Mustafa Ç. (53) buna karşı çıktı.

Abdülsamet Ç. ve Mustafa Ç., iki kardeşin almış olduğu bakım parasından pay istedi. Bu durum üzerine iki aile bir araya gelerek meseleyi konuşmaya başladı. Ancak konuşmadan herhangi bir sonuç çıkmadı. İki aile arasında husumet başladı.

KAN AKTI

Taraflar anlaşmaya varmak için sürekli iletişim halindeydi. Pazar günü Abdülsamet Ç. ve babası Mustafa Ç. meseleyi son kez konuşmak istedi. Serkan ve Erkan kardeşlerin evlerinin önünde meydana gelen konuşma, kısa sürede tartışmaya dönüştü.

İki aile arasında çıkan tartışma alevlenince kavga da kaçınılmaz oldu. İki aile birbirine girdi. Mustafa Ç'nin darp edildiği esnada oğlu Abdülsamet ise bir anda yan bloktaki evlerine doğru koşmaya başladı. Gizlemiş olduğu pompalı tüfeği aldı ve namluyu kuzenlerine doğrulttu.

Serkan Gelen kolundan ve kalçasından, Erkan Gelen ise kolundan ve göğsünden ağır şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Erken Gelen'i Yüreğir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Talihsiz çocuk doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Serkan Gelen ise kaldırıldığı Adana Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

KATİL TUTUKLU, BABA SERBEST

Olayın ardından azmettirici baba Mustafa Ç. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince evinde ele geçirildi. Katil oğlu Abdülsamet Ç. ise Yüreğit Devriye ekipleri tarafından cinayetin hemen ardından evlerine yakın bir yerde yakalandı.

Emniyette ifadesi alınan katil zanlısı Abdülsamet Ç., "Babamı dövdüler, boğuşma sırasında silah patladı" ifadeleriyle kendini savundu. Abdülsamet Ç., emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayın azmettiricisi baba Mustafa Ç. ise emniyette işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılandı ve serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...