Tgrt Haber

En acı teşhis... Enkazda bekleyen baba hüznü ve sevinci aynı anda yaşadı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Şubat 2023 10:45 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 11:07
Kahramanmaraş,Deprem,Son dakika,Enkaz,Deprem bölgesi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem Türkiye'yi hüzne boğdu. Saatler geçtikçe acı bilançonun ağırlaştığı deprem bölgesinde 60 saattir enkazda bekleyen baba hüznü ve sevinci aynı anda yaşadı. Çocuğunun yaşadığını gören baba, aynı saatlerde diğer evladını kaybettiğini öğrendi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde saatler geçtikçe acı bilanço ağırlaşıyor. Türkiye'yi hüzne boğan felakette binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden en çok etkilenen illerden biri Hatay oldu.  

2 GÜNDE 15 KİŞİ SAĞ KURTARILDI

Dün akşam Akevler Mahallesi Meltem Sokak Güler Apartmanı’nda enkazdan çıkartılan çocukların ardından bugün de ekipler çalışmalarını sürdürdü. Aynı apartmanda iki günde 15’e yakın vatandaş sağ olarak kurtarılırken, 3 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.

Enkazda mahsur kalanlar için çalışmalar aralıksız sürüyor. Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı (AFAD) ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) OYAK Güvenlik ekibi, Suriyeli bir kız çocuğunu 70 saat sonra enkazdan çıkarttı.

BİR BABANIN EN CARESİZ ANI

Ekiplerle birlikte binanın çatısına çıkan Suriyeli baba, çocuğun sedyeyle ambulansa taşınırken bir an olsun yanından ayrılmadı. Aynı saatlerde erkek kardeşine de ulaşan ekipler, çocuğun cansız bedenini bina önüne getirdi. Ceset torbasını açarak yüzüne bakan acılı baba, gözyaşlarına engel olamadı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...