Tgrt Haber

Erdoğan, Fransa lideri Macron ile görüştü! Batılı ülkelere 'uzak durun' çağrısında bulundu

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2023 13:00 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 14:26
Erdoğan, Fransa lideri Macron ile görüştü! Batılı ülkelere 'uzak durun' çağrısında bulundu
Erdoğan,Filistin,,Fransa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Batılı ülkelerin barışa hizmet etmeyen çabalardan uzak durması gerektiğini söyledi.

İsrail-Filistin çatışmalarının başladığı ilk günden itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pek çok liderle görüşme gerçekleştirdi. Bölgedeki çatışmaların sona ermesi için telefon trafiği süren Erdoğan, bugün de Fransa lideri Macron ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Macron ile görüşmesinde İsrail-Filistin çatışmasında bölgedeki insani durum, sükunetin sağlanmasına yönelik çabalar ve atılması gereken adımlar ele alındı.

BATILI ÜLKELERE ÇAĞRI

Erdoğan, Batılı ülkelerin gerilimin dozunu azaltıcı adımlar atması ve barışa hizmet etmeyen çabalardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Onlara yardım ulaştırmak için Türkiye'nin çaba gösterdiğini aktaran Erdoğan, özellikle Batılı ülkelerin gerilimin dozunu azaltıcı adımlar atması ve barışa hizmet etmeyen çabalardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

2 DEVLETLİ ÇÖZÜM ŞART!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, uluslararası toplumun, sorunun kalıcı biçimde ortadan kalkması için Türkiye'nin iki devletli çözüm temelindeki önerilerine kulak vermesi gerektiğini ve samimiyetle yaklaşılması durumunda hem bölgeyi hem de dünyayı rahatlatacak bir çözümün bulunabileceğini kaydetti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...