Tgrt Haber

Yolcu otobüsü viyadükten düştü: 7 ölü, 23 yaralı

30 Temmuz 2023 09:10 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 15:44
horasan,sarıkamış,kaza

Erzurum-Kars yolunda feci bir kaza meydana geldi. Sarıkamış ilçesinde yolcu otobüsünün viyadükten düştüğü kazada 7 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

Erzurum'dan Kars istikametine giden yolcu otobüsü, Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadükten düştü. İhbar üzerine kaza yerine, sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Feci kazada yaralılar en yakın sağlık kuruluşlarına sevk edildi.

50 METRE YÜKSEKLİKTEN DÜŞTÜ

Ekipler, yaklaşık 50 metre yükseklikten düşen otobüsteki yaralıları çıkarmak için çalışma yürüttü. Yaralılar en yakın sağlık kuruluşlarına kaldırılarak tedavi altına alındı.

AFAD ve jandarma ekiplerinin kaza yerindeki çalışmaları devam ediyor.

7 ÖLÜ, 23 YARALI

7 kişinin öldüğü, 23 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili yazılı açıklama yapan Kars Valisi Türker Öksüz, Sarıkamış ilçesinde meydana gelen otobüs kazasının 07.50’de meydana geldiğini ifade etti.Öksüz, "Yaralılarımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmektedir. Feci kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim” dedi.

Kazayı duyan vatandaşlar da yardım için kazanın olduğu yere koştu.

AĞIR YARALILAR AMBULANS HELİKOPTERLE TAŞINDI

Can pazarının yaşandığı otobüs kazasında yaralıların bir kısmı ambulans helikopter ile Erzurum’daki hastanelere sevk edildi. Yaralıların tedavilerinin hastanelerde devam ettiği öğrenildi. 

Otobüs kazasında ağır yaralı bir kişi ambulans uçakla Erzurum'a sevk edildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU!

Otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu. Göge Cihangir, Korkmaz Alacalı, Muhammet Emin Erdoğan olay yerinde, Emine Şamiloğlu hastanede hayatını kaybetti. Ölenlerden bir kişinin ise kimliği henüz belirlenemedi. Vali Yardımcısı Muhammed Furkan Tuna ve Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek Sarıkamış Devlet Hastanesi’ne gelerek yaralıların durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Kaza ile ilgili tahkikat başlatıldı.

Feci kazada can pazarı yaşandı.

ÖLÜME BÖYLE GİTTİLER

Yolcuların sefere çıkmadan önce aileleri ile vedalaştığı anlar ve otobüsün Bursa terminalden çıkış görüntüsü ortaya çıktı. 66 numaralı peronda yakınlarını uğurlayanlar otobüsün arkasından el sallarken, o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Feci kazada, yolcuların Bursa'dan uğurlandığı görüntüler ortaya çıktı.

OTOBÜSTE BULUNAN GENÇ: YAN YATTI, GERİSİNİ HATIRLAMIYORUM

Kazayı duyar duymaz olay yerine gelen AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve beraberindekiler otobüs kazasında yaralananları hastanede ziyaret etti. Milletvekili Çalkın, hastane başhekiminden yaralılar hakkında bilgi aldı. Sabah erken saatlerde kaza yapan otobüste bulunan yolculardan 18 yaşındaki genç, Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde kendisini ziyaret eden AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’a olayı anlatarak, “Sallanıyor, ayağa kalktım kafam otobüse değdi. Yan yattı gerisini hatırlamıyorum” dedi.

Kaynak: İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...