Tgrt Haber

Eskişehir ve Manisa'da FETÖ’ye darbe: 24 şüpheli yakalandı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 May 2024 19:33 - Güncelleme : 14 May 2024 19:35
Eskişehir ve Manisa'da FETÖ’ye darbe: 24 şüpheli yakalandı!

Eskişeihr'de TEM-KOM-İstihbarat şube müdürlüklerinin koordineli operasyonlarında 19 FETÖ şüphelisi yakalandı. Şahıslardan 5’inin kamu personeli, 14’ünün ise özel sektör çalışanı olduğu belirtildi. Manisa'da ise 5 kadın şüpheli gözaltına alındı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, TEM-KOM-İstihbarat Şube Müdürlükleri ile koordineli şekilde toplam 20 adrese yapılan operasyonlarda FETÖ üyesi 19 şüpheli yakalandı. Manisa'da ise 5 kadına şüpheliye operasyon düzenlendi.

20 ADRESTE OPERASYON

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma dosyası kapsamında, TEM-KOM-İstihbarat Şube Müdürlükleri ile koordineli olarak operasyonlar gerçekleştirildi.  Edinilen bilgiye göre, operasyonlarda ele geçirilen verilerde Adliye Mahrem Yapı içerisinde gelir uzman yardımcısı, tekniker, SSK memuru, infaz koruma memuru Adalet Bakanlığı’na 2012-2013 yıllarında yerleştirilmesi planlanan şahıslara ait liste gibi personel alımına müracaatta bulunan aday şahısların bilgilerine yer verildiği tespit edilen şüphelilere yönelik, il merkezinde 17, ilçelerde 3 adres olmak üzere toplam 20 adreste, 25 ekip ve 75 personelin katılımı ile 14 Mayıs günü eş zamanlı operasyon düzenledi.

Eskişehir ve Manisa'da FETÖ’ye darbe: 24 şüpheli yakalandı! - 1. Resim

ADLİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Düzenlenen operasyon neticesinde FETÖ üyesi olduğu öğrenilen 5 kamu personeli, 14 özel sektör çalışanı olmak üzere toplam 19 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gözaltına alındı. Firari olan bir şahsın yakalanılması için çalışmalar devam ettiği öğrenildi.

MANİSA'DA 5 KADIN ŞÜPHELİYE GÖZALTI

Manisa'nın Kula ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 5 kadın gözaltına alındı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında belirlenen adreslere Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Z.N., S.Y., F.Ö., H.K. ve K.B. isimli kadınlar gözaltına alındı. Şüpheliler, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tamamlanan işlemlerin ardından Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...