Tgrt Haber

Ev sahibi olmak isterken hayatının şokunu yaşadı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Ocak 2024 10:27 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 10:27
Ev sahibi olmak isterken hayatının şokunu yaşadı
emlak,dolandırıcı

Adana'da ev almak isterken emlakçı tarafından dolandırılan iki kadın şikayetçi oldu, emlakçı tutuklandı. Ancak geride onlarca mağdur bıraktığı iddia edildi.

Adana'da yaşanan olayda 40 yaşındaki Hatun Yalım Sümer, 2 sene önce Çukurova ilçesine bağlı Barış Manço Bulvarı'nda yeni bir ev almak için emlakçılık yapan halasının oğlu T.Y. (36) ile görüşüp anlaştıktan sonra arabasını ve oturduğu evi sattı. Ancak anlaştığı daireyi alamayan Sümer’e, iddiaya göre bunun yerine 480 bin lira karşılığında Sarıçam Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapım aşamasındaki bir apartman dairesi satıldı.

APARTMAN 10 YILLIK MAHKEMELİK ÇIKTI

Tapudan sonra durumu fark eden Sümer, satın aldığı dairenin de 10 yıldır mahkemelik olduğunu ve tapu iptali kararı bulunduğunu öğrendi.

ŞİKAYETÇİ OLDU, KUZENİ TUTUKLANDI

Öğrendikleri karşısında hayatının şokunu yaşayan Sümer, kuzeni hakkında şikayetçi oldu ve başkalarının da bu şekilde dolandırıldığını öğrendi. Mağdurların çoğalması üzerine geçtiğimiz günlerde T.Y. tutuklandı.

AĞABEYİ BORÇLARI ÖDEYECEĞİNİ VADETTİ

T.Y.’nin tutuklanmasının ardından öğretmen olan ağabeyi İ.Y., Hatun Yalım Sümer’e, "Kardeşimi bırak. Borçları ben üstleniyorum. Bundan sonra ben ödeyeceğim" dedi ve sadece 120 bin lira ödeme yaptı ve bir türlü kadının mağduriyeti giderilmedi.

"BAŞKA MAĞDURLAR DA VAR"

Hatun Yalım Sümer, "Öz dayımın oğlu tarafından dolandırıldım. Sonrasında bana başka bir daire sattılar oranın da tapu iptal davası varmış. Benim çocuklarımın rızkını bunlar dolandırdı. Birçok mağdur var. Ben usandım bunlarla uğraşmaktan. Dosyaları patlak verdiği için adam tutuklandı ağabeyi kefilim dedi ama 120 bin lira sadece ödeme yaptı. Ben adalete güveniyorum. Bunlar şehidimizin kan parasını dahi yemiş insanlar. Öz halasının kızına bu yapılmaz" dedi.

"360 BİN LİRA DOLANDIRILDIM"

Adle Uygur isimli başka bir mağdur ise T.Y. tarafından 360 bin TL dolandırıldığını öne sürerek, "Ben bu şahsı yeğenimin arkadaşı olduğu için tanıyordum ve yeğenim bu şahıstan daire satın almıştı. Ben de arsa almak başvurdum. Acele ettirdi bana 360 bin lirayı önden yolladım. Gerisini tapudan sonra verecektim ama bir türlü tapuya gidemedik. 3 ay geçti ve dolandırıldığımı anladım. Şikayetçi oldum, şu anda cezaevinde. Mağdurum ben, hakkımı nasıl alacağım bilmiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ömerrr lan ömerr!24 Ocak 2024 10:57

faizsiz bankacılık adı altında müslümanları dolandır sonra paralarını hortumla ev değil yalı sahibi olursun örnekleri var mesela depremci 11 eylülcü terör finansörü mücah it mesela! KARI KILIKLI GÖTVEREN KILIKLI HOMOSEKSÜEL KILIKLI KULLANIŞLI TETİKÇİ KIZ SERDAR AKİNAN TEYZE'Yİ ŞİMDİ SARIGÜL'ÜN PİÇİ HAKAN URAL'IN ESKİ KARISI VE BÜLENT AYDIN'LA BİRLİKTE SİKİYOR! KARAHAN ÇANTAY'I HAKAN URAL ÖLDÜRTTÜ DİYORUZ AMA SİBEL CAN'IN SEVGİLİSİ EMİR SARIGÖT'Ü UNUTUYORUZ! 2004 YILINDA M İT MUHBİRİ NİHAT GENÇ'LE BİRLİKTE RÖNTGEN YAYININA İNGİLİZ KIRMASI MURDOG'A AİT SKY LOGOSUNA TÜRK EKLEMİŞ SKYTURK(TÜRK BİLE DEĞİL TURK)'TE BAŞLAYAN SERDAR AKİNAN BEN ASKERDEN GELDİKTEN SONRA KANALDAKİ SARI SAÇLI KOCA GÖTLÜ KAZULET KARININ PROGRAMINA BİR AT KUYRUKLU HERİF ÇIKARIYOR O HERİFE EKRANA ÖLÜM TEHDİDİ ANLAMINDA PARMAK SALLATIYORLAR ÇOK GEÇMEDEN BABAM FELÇ EDİLİYOR! PIHTI DİYORLAR AMA BABAM MİKRODALGAYLA YATAĞINDA HEDEF ALINARAK BEYNİ TAHRİP EDİLEREK ÖLDÜRÜLMEYE ÇALIŞILDI AMA AĞIR BİR FELÇ GEÇİRTİLDİ KONUŞMA YETENEĞİ DAHİL PEK ÇOK ZİHİNSEL YETENEĞİNİ YİTİRDİ! BUNU YAPANLAR MÜEBBET YEMELİYDİ AMA EKRANLARDA GEZİYORLAR! DAHA SONRA MUHTELEMEN ANALARININ AMINI SİKMİŞ BABAMA SARAY SIÇANI OYLUM TALU DESTEĞİYLE BEYİN KANAMASI GEÇİRTİLDİ! EN SON BABAM ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE DEDE SURATLI KANCIK SESLİ KÜRT PİÇİ GÖRÜNÜMLÜ ÇİNGENE ÇOCUĞU AMZA YARDIMCIOĞLUNA VE MALAK AMLI BEYZA HAKAN'A O AT KUYRUKLU DEYYUSU ÇIKARMALARINDAN KISA SÜRE SONRA BABAM BU DEFA ALT VE ÜST KATLARDAN ÇİFT YÖNLÜ YAPILAN MİKRODALGA SALDIRISIYLA ŞEHİT EDİLDİ, BİİZNİLLAH! ZİRA BABAM MÜSLÜMANDI BUNLAR KAFİR MÜNAFIK DEYYUS ALÇAK TAKIMI! SENİ UNUTTUM SANMA GÖTTEN BACAKLI ERKEĞE BENZEMEYEN GÖTÜNÜN KILLARI KADAYIF OLMUŞ TAKMA SAKAL SERDAR AKİNAN! O KANALINDAKİ KEZBANLARDAN GİRER ANANIN AMINDAN ÇIKARIM SENİN! O ATV'NİN ALT KÜMESİ CNNTÜRK'ÜN BESLEMESİ AMIN KAŞINIYOR SENİN SERDAR AKİNAN! ANANI SİKERİM SENİN SERDAR AKİNAN! SENİN BÜZZZÜĞÜNE BİNERİM SENİN SERDAR AKİNAN! SENİN GÖTÜNÜ KARI AMI SİKER GİBİ SİKERİM SENİN SERDAR AKİNAN! SENİN ANANIN AMINA KORUM SERDAR AKİNAN! BEKLE BAKALIM EMİR EFENDİ ANANIN AMINA KOYUNCA NE OLACAĞINI GÖRECEKSİN! NOT. SERDAR AKİNAN YANDAŞTIR AKP'NİN İTİDİR YILLARIN M İT KÖPEĞİDİR GÖZALTINA ALINMASI FALAN DANIŞIKLI DÖVÜŞTÜR! SENİN O KURU KAFANI KIRACAM MÜGE ANLI! O MAYMUN SURATLI KOCANIN ALTINDAN ALACAM SENİ KOCAKARI!

Sonraki Haber Yükleniyor...