Tgrt Haber

Evlerine giremiyorlar! Uğur böceği istilasına uğrayan köylüler ne yapacağını şaşırdı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ekim 2023 10:07 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 10:15
Evlerine giremiyorlar! Uğur böceği istilasına uğrayan köylüler ne yapacağını şaşırdı
Zonguldak,uğur,

Böcekler aleminde insanların en çok ilgisini çeken türlerden bir tanesi olan, zararsız ve sevimli uğur böcekleri Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Gerze köyünü bastı. Yetkililerden çözüm bekleyen köylüler, günlerdir şaşkın olduklarını belirtti.

Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Gerze ve birçok köyde uğur böceklerinin sayılarının artması vatandaşları tedirgin etti. Sembolik olarak çok güçlü anlamlara sahip uğur böceğinin şans getirdiğine inanılsa da vatandaşlar böcek istilası nedeniyle ne yapacağını şaşırdı. Vatandaşlar sayıca fazla olan uğur böcekleri nedeniyle endişelendiklerini ifade etti. Gündüz havaların ısınması ile birlikte ortaya çıkan uğur böcekleri vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Uğur böceği istilasına uğrayan köylüler şaşkın.

HER YERİ KAPLADI!

Cadde ve sokakları kaplayan uğur böcekleri, açık pencere ve kapılardan evlerin içerisine kadar girdi. Sayıları oldukça fazla olan uğur böcekleri vatandaşları tedirgin etti. Köy sakinlerinden Kemal Pamuklu, "Üç dört gündür evin duvarlarında var. Yetkililerden çözüm bulunması için yardım bekliyoruz. Çok sayıda böcek var" dedi.

“YETKİLİLER ÇÖZÜM BULSUN”

Çevredeki bazı köylerden de uğur böceği istilası sebebiyle şikayetler geldiğini söyleyen köy sakinleri, "Buna çözüm bulsunlar. Yetkililer bir an önce açıklama yapmalı" ifadelerine yer verdiler. Bazı vatandaşlar da balkonlarındaki uğur böceklerini temizlemeye çalıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...