Tgrt Haber

F-16'lar F-5'ler... Türk Ordusunun 'semadaki gözleri' böyle işlem görüyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Nisan 2024 10:20 - Güncelleme : 06 Nisan 2024 10:20
F-16'lar F-5'ler... Türk Ordusunun 'semadaki gözleri' böyle işlem görüyor

Türk Ordusunun "semadaki gözleri" helikopterler, F-16, F-5 gibi savaç uçaklarının bakım ve kontrolleri titizlikle yapılıyor.

Türk Ordusunun havadaki gözleri olarak nitelenen Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki tüm hava araçlarının özenle bakımları yapılıyor. Uçuş öncesi ve sonrasında alanında uzman personel tarafından titizlikle kontrol ediliyor.

F-16'lar F-5'ler... Türk Ordusunun 'semadaki gözleri' böyle işlem görüyor - 1. Resim

Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü seviyesinde icra edilenler haricindeki tüm bakımlar, Birlik Uçak Sistemleri Komutanlığınca Türkiye'nin çeşitli noktalarındaki ana jet üslerinde yapılıyor.

F-16'lar F-5'ler... Türk Ordusunun 'semadaki gözleri' böyle işlem görüyor - 2. Resim

F-16'LARIN DA PERİYODİK BAKIMLARI YAPILIYOR

Bakımlar kapsamında, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan çeşitli tipteki helikopter ile CN-295 kargo tipi uçak, F16, F4 ve F5 muharip tipi savaş uçakları uçuş öncesi, uçuş sonrası, uçuş arası ile periyodik bakımları özenle gerçekleştiriliyor.

F-16'lar F-5'ler... Türk Ordusunun 'semadaki gözleri' böyle işlem görüyor - 3. Resim

Alanında uzman uçak bakım personeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gökyüzündeki vurucu gücü olan hava araçlarını en ince detayına kadar inceliyor.

F-16'lar F-5'ler... Türk Ordusunun 'semadaki gözleri' böyle işlem görüyor - 4. Resim

Uçakların faaliyetini her an sağlayan personel, "Uçar dediğimiz uçak, o andan itibaren uçar." sloganıyla görevini yerine getiriyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...