Tgrt Haber

FETÖ ile mücadeleye devam, işte 6 yıllık bilanço

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
14 Temmuz 2022 09:52 - Güncelleme : 14 Temmuz 2022 10:17
15 temmuz darbe girişimi,FETÖ,Fetullah Gülen

Türkiye’nin hafızasına kazınan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçerken FETÖ ile mücadeleye halen devam ediyor. Türk halkının kirli emellerini gerçekleştirmeye izin vermediği FETÖ’ye karşı soruşturmalar ve yargılamalar sürüyor. İşte rakamlarla 15 Temmuz darbe girişimi mücadelesi...

FETÖ ile mücadele en fazla TSK bünyesinde gerçekleşti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin mimarı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları 6 yıldır yargıya tek tek hesap veriyor.  Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok ilinde soruşturma ve yargılamalara devam ediliyor. Soruşturmalar kapsamında bugüne dek 675 bin kişi hakkında FETÖ’den işlem yapıldı. Öte yandan 559 bin 332 kişinin yargı süreci tamamlandı. 115 bin 714 kişinin ise soruşturma süreci halen devam ediyor. 116 bin 702 kişi yargılama sonucunda mahkumiyet kararı aldı, 85 bin 394 sanık ise beraat etti. 

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN’İN 27 SUÇTAN İADESİ İSTENDİ 

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve ekibi başta olmak üzere 28 bin 817 kişi firari durumda. Yargı süreci sadece yurt içindekiler için değil yurt dışına kaçan FETÖ’cüler hakkında da işletiliyor. Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) başarılı operasyonlarıyla Türkiye’ye getirilen FETÖ’cüler yargıya hesap veriyor. Yurt dışından iadesi istenen kişilerin başınsa ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen geliyor. Gülen hakkında 7 talep ABD makamlarına iletildi. Gülen’in 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere 27 suçtan Türkiye’ye iadesi istendi. 

150 GENERAL İHRAÇ EDİLDİ 

FETÖ ile mücadelenin en önemli ayağını Türk Silahlı Kuvvetlerdeki (TSK) soruşturmalar oluşturuyor. Milli Savunma Bakanlığı FETÖ ile mücadelede bu güne kadar 150’si general olmak üzere 24 bin 388 kişi ihraç edildi. Bu kapsamda 2.436 personelin rütbeleri alındı, 797 personelin ise adli ve yargı süreci devam ediyor. Bugüne dek 200’e yakın operasyon düzenlendi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...