Tgrt Haber

FETÖ'den aranan firari binbaşı yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Aralık 2023 16:56 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 17:30
FETÖ'den aranan firari binbaşı yakalandı
fetö,binbaşı,Kocaeli

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında meslekten atılan ve 4 yıldır aranan firari binbaşı Kocaeli'de düzenlenen operasyonla yakalandı.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan firari binbaşı yakalandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre; Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, firari terör örgütü mensuplarının peşine düştü. Polisler bu kapsamda Kocaeli 2. Sulh Ceza Hakimliğince aranan ve Gölcük Donanma Komutanlığından ihraç edilen eski kurmay binbaşı R.Y'nin yakalanması için operasyon başlattı.

Şüpheli R.Y. Gölcük ilçesinde saklandığı yerde yakalandı. R.Y'nin FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 4 yıldır arandığı öğrenildi.

MİT YURT DIŞINDA FETÖ'CÜ AVINDA

Öte yandan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan aranan iki teröristin yakalanması için Cezayir'de ortak operasyon düzenledi.

Operasyonda yakalanan Mustafa Tan ve Mustafa Bircan, işlemlerin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne teslim edildi.

FETÖ mensubu Tan ve Bircan'ın söz konusu terör örgütünün Cezayir yapılanması içerisinde yer aldığı, ABD'deki örgüt sorumlularıyla irtibatlı şekilde Cezayir'deki örgütsel etkinliklerin organizasyonunu sağladığı ve örgüte maddi destek verdiği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...