Tgrt Haber

Futbolun ünlü yüzlerini dolandırmıştı! Seçil Erzan'a 216 yıla kadar hapis talebi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2023 11:02 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 11:53
Futbolun ünlü yüzlerini dolandırmıştı! Seçil Erzan'a 216 yıla kadar hapis talebi
dolandırıcılık,,arda turan,emre belözoğlu,fatih terim

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi isimleri "yüksek kârlı fon" vaadiyle milyonlarca lira dolandırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan banka müdürü Seçil Erzan hakkındaki iddianame tamamlandı. Savcı Erzan için 216 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Türkiye, bir süre önce futbol dünyasını sarsan büyük dolandırıcılık olayıyla çalkalanmıştı. Özel bir bankanın müdürü Seçil Erzan'ın, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi futbol dünyasının ünlü yüzlerinin de bulunduğu 18 mağduru dolandırıldığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

Savcılık davaya ilişkin iddianamesini tamamlarken Seçil Erzan ve 6 şüpheli hakkında "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından dava açtı.

Savcı baş sanık Seçil Erzan'ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapisle cezalandırılması isterken diğer şüphelilerin ise 4 yıl 6 aydan 97 yıl 6 aya kadar hapisleri talep edildi.

FATİH TERİM'İN KIZI VE DAMADI DA ŞİKAYETÇİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Galatasaray kalecisiFernando Muslera ile teknik direktör Fatih Terim'in kızı Buse Terim ve eşi Volkan Bahçekapılı'nın yanı sıra Galatasaray eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer aldı.

Özel bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi'ndeki şubesinin müdürü Seçil Erzan'la birlikte Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük,  Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can ise "şüpheli" sıfatıyla suçlamaların muhatabı oldu.  

ZİMMET SUÇLAMASINDAN KURTULMUŞTU

Seçil Erzan ile bankanın bazı yöneticilerinin de arasında bulunduğu 11 şüpheli hakkında bankacılık zimmet suçundan ise yazılı başvuru şartının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) gerçekleşmediği belirtilerek takipsizlik kararı verilmişti. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...