Tgrt Haber

Gazzeli 61 kanser hastası ve 49 refakatçisinin tahliyesi gerçekleşti, Türkiye'de tedavi görecekler

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 16:33 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 17:04
İsrail,Gazze

Gazze’de bulunan kanser hastası 61 kişi ve 49 refakatçi Türkiye'ye askeri uçakla getirildi. Hastalar Türkiye’de tedavi görecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den Mısır'a geçişleri sağlanan 61 hasta ve 49 refakatçinin, tedavilerinin devamı için Ankara'ya getirileceğini açıklamıştı, Gazzeli 61 hasta ve 49 refakatçi  askeri uçakla Ankara Etimesgut askeri Havalimanı'na indi. Detayları TGRT Haber muhabiri Merve Şahin paylaştı. 

İKİNCİ TAHLİYE BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ 

İkinci tahliye operasyonun başarıyla gerçekleştiğini belirten Şahin, “Refah Sınır Kapısından geçirdiler, geceyi Mısır’da geçirdiler. Saat 13:20’de Mısır’daki havalimanından kalkan uçak Ankara’ya vardı. Ambulanslar hazır bulunuyor. Hastaların büyük kısmı iki hastaneye sevk edilecek. Toplamda 110 Gazzeli Ankara’ya getirildi. Koca, hastaları bizzat karşılayacak ve geçmiş olsun dileklerini açıklayacak. Türkiye’nin diplomasi trafiği sayesinde Türkiye’ye getirildi. Daha önce getirilen 21 kanser hastası Türkiye’ye getirildi. Yine prematüre bebeklerin de getirilmesi için girişimlerde bulunuldu” dedi.  

VİCDANİ GÖREVİMİZ 

61 hasta ve 49 refakatçinin daha Gazze'den Mısır'a geçişinin bu akşam sağlandığını bildiren Koca, şunları kaydetti: "Geceyi El-Ariş'te, hastanede geçirecek olan hastaların sabah uçakla Ankara'ya getirilmesi planlanıyor. Gazzeli her hastanın tedavisi kardeşlerimize ve yaralanmış insanlık vicdanına karşı görevimizdir."

Türkiye daha önce gıda ve sağlık ekiplerinin bulunduğu 660 tonluk yardımda bulunmuştu. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...