Tgrt Haber

'Gazze'nin elektriğini Hamas kesti' iddiasına yalanlama! 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
24 Ekim 2023 12:36 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 12:52
'Gazze'nin elektriğini Hamas kesti' iddiasına yalanlama! 
filistin,,israil,yalanlama

İletişim Başkanlığı, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali'nin, "Hamas, İsrail'e sızdığında Gazze'ye giden 10 elektrik hattından 9'unu yok etti" iddiasını yalanladı.

İsrail'in kanlı bombardımanı ve amlansız ablukası altındaki Filistin, bir yandan da yoğun dezenformasyona maruz kalırken, Türkiye Gazze'deki zulmü haklı gösterme çabalarına karşı durmaya devam ediyor.  

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali'nin, "Hamas, İsrail'e sızdığında Gazze'ye giden 10 elektrik hattından 9'unu yok etti" iddiasınıı yalanladı.

GALANT "HER ŞEYİ KAPATTIK" DEMİŞTİ  

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant'ın, 9 Ekim'de, "Gazze Şeridi'ne kapsamlı bir abluka uygulanacağını" duyurduğunun altı çizildi. Galant'ın bir açıklamasında "Gazze'nin tamamen kuşatılması emrini verdim. Elektrik yok, yiyecek yok, su yok, gaz yok. Her şeyi kapattık" ifadelerini kullandığı anımsatıldı:

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz'ın da 11 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'İsrail'in, Gazze'ye elektriği, suyu ve akaryakıtı kestiğini' açıkça ifade ettiğinin altı çizildi.

Bu açıklamalardan yola çıkılarak yapılan paylaşımda, "İsrail Başbakanı Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Naftali tarafından ortaya atılan, 'Hamas, İsrail'e sızdığında Gazze'ye giden 10 elektrik hattından 9'unu yok etti. İsrail'i değil Hamas'ı suçlayın' iddiası doğru değildir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...