Tgrt Haber

Son dakika! Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme: 3 şüpheli İstanbul'da yakalandı

09 Şubat 2022 21:56
KKTC'yi sarsan Halil Falyalı cinayetine ilişkin soruşturma, Türkiye ile koordineli biçimde yürütülüyor.

Son dakika haberi: Kumarhane işletmecisi Halil Falyalı'nın öldüğü saldırıya yönelik soruşturmada 3 şüpheli İstanbul'da yakalandı.

KKTC'yi sarsan Halil Falyalı cinayetine ilişkin soruşturma, Türkiye ile koordineli biçimde yürütülüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Çatalköy’de Halil Falyalı ve Murat Demirtaş isimli şahısların silahlı saldırı neticesinde öldürülmesi olayı ile ilişkili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

EGM tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“8 Şubat 2022 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Çatalköy’de gerçekleştirilen Halil Falyalı ve Murat Demirtaş isimli şahısların silahlı saldırı neticesinde öldürülmesi olayı ile ilgili, KKTC Kıbrıs Polis Genel Müdürlüğü ile kurulan koordinasyon neticesinde olayla ilişkili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli şahıs İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz tarafından gözaltına alınmıştır.”

KKTC'DE 2 GÖZALTI DAHA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kumarhane işletmecisi Halil Falyalı’nın cinayeti ile ilgili gözaltılar devam ediyor. Sabah saatlerinde KKTC’de 1 kişinin gözaltına alınmasının ardından akşam saatlerinde Lefkoşa Ercan Havalimanında yurtdışına çıkış yapmaya çalışan 2 şüphelinin daha polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Falyalı cinayetiyle ilgili gözaltı sayısı 6’ya yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve ailesinin bulunduğu 2 araçlık konvoya dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Otomatik silahlarla taranan araçtaki Halil Falyalı ağır yaralanırken, şoförü ise olay yerinde hayatını kaybetti. Girne Akçiçek Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulans ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Falyalı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Saldırı sırasında Falyalı’nın eşi ve çocuğun başka araçta olduğu ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...