Tgrt Haber

Depremin ağır yıkıma yol açtığı Hatay’da 2 yaşındaki Mert 79 saat sonra kurtarıldı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Şubat 2023 11:50 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 11:55
Depremin ağır yıkıma yol açtığı Hatay’da 2 yaşındaki Mert 79 saat sonra kurtarıldı!
hatay,deprem,enkaz

Son dakika haberi: Hatay’da enkaz altında kalan 2 yaşındaki Mert Tatar, depremden 79 saat sonra kurtarıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan çocuğun tedavisine devam edileceği belirtildi. 

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altından bir canın daha kurtarılması için yoğun çaba sarf eden ekipler zamanla yarıştı. Depremin ağır hasara yol açtığı bölgelerden biri olan Hatay’a yurdun dört bir noktasından arama kurtarma ekipleri katıldı. Destek için bölgeye giden ekiplerden Erzurum AFAD ekibi, Odabaşı Defne Öğretmenler Sitesi mevkisinde ses aldıkları bir enkazda arama çalışması yaptı.

2 YAŞINDAKİ MERT 79 SAAT SONRA KURTARILDI

Betonları duvar delici aletlerle kesip koridor oluşturan ekipler, uzun uğraşlar sonucu 2 yaşındaki Mert Tatar'a ulaştı. Depremden 79 saat sonra enkazdan kurtarılan Tatar,ambulansla hastaneye kaldırıldı. Erzurum AFAD ekibi, gönüllülerle birlikte yaklaşık 140 personelle bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...