Tgrt Haber

HDP'den, Ekrem İmamoğlu'na destek veren İYİ Partili Akşener için 'sinsi' yorumu

15 Aralık 2022 12:50 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 13:06
HDP'den, Ekrem İmamoğlu'na destek veren İYİ Partili Akşener için 'sinsi' yorumu
İYİ Parti,Meral Akşener,sinsi,İBB,Ekrem İmamoğlu,hapis,siyasi yasak,mahkeme,HDP,Ziya Pir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı akabinde Saraçhane'ye giden isimlerden biri de İYİ Partili Meral Akşener oldu. Akşener'in desteği, HDP'li vekil tarafından "sinsice" olarak ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'YSK üyelerine hakaret ettiği' gerekçesiyle 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı getirildi. İmamoğlu'na destek olmak isteyen binler Saraçhane'ye akın ederken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de soluğu İmamoğlu'nun yanında aldı. 

Akşener, kara yoluyla Ankara’dan İstanbul’a geçti, akşam saatlerinde ise İBB Başkanı İmamoğlu ile birlikte toplanan kalabalığa seslendi.

HDP'YE SAMİMİ GELMEDİ

Bu anlara tanıklık edenler, “Altılı masanın adayı artık belli” yorumlarını yaparken, HDP’den dikkat çeken bir çıkış geldi.

25.ve 26. dönem Diyarbakır HDP milletvekili Ziya Pir, Akşener’in İmamoğlu’na sarıldığı bir kareyi sosyal medya hesabından paylaştı.

https://twitter.com/ziyapir/status/1603142329560449025

"EN SİNSİ TEHLİKE"

Pir, paylaşımına “En sinsi tehlike” notunu düştü.

Kısa sürede etkileşim alan paylaşımla ilgili “HDP’nin görüşü belli oldu” değerlendirmesi yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...