Tgrt Haber

Son dakika! İğneada açıklarında mayın paniği: SAS komandoları etkisiz hale getirdi

28 Mart 2022 10:00 - Güncelleme : 28 Mart 2022 13:21
Son dakika! İğneada açıklarında mayın paniği: SAS komandoları etkisiz hale getirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildiğini açıkladı. Bölgeye yönlendirilen Sualtı Savunma Timleri (SAS) tarafından mayın etkisiz hale getirildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde bir ay geride kalırken bölgedeki gerginlik sürüyor. Ukrayna’nın Rus donanmasını durdurmak için Odessa’dan denize döktüğü mayınlar tedirginliğe yol açmıştı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), mayınların Karadeniz’de akıntıya kapılarak İstanbul Boğazı’na yöneldiğini bildirmişti. 

Bahsi geçen mayınlardan biri geçtiğimiz günlerde Sarıyer’de balıkçılar tarafından fark edilmiş, SAS komandoları tarafından etkisi hale getirilmişti.

KARADENİZ’DE İKİNCİ MAYIN PANİĞİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, İğneada açıklarında bir Ukrayna mayını daha tespit edildiği bildirildi. Sualtı Savunma Timlerinin (SAS) bölgeye gönderildiğini belirtilen açıklamada, mayının emniyete alındığı ve etkisiz hale getirmek için müdahalenin başladığı açıklandı.

Son dakika! İğneada açıklarında mayın paniği: SAS komandoları etkisiz hale getirdi

"GEMİ TRAFİĞİNDE KISITLAMA BULUNMAMAKTADIR"

Deniz Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 28 Mart 09:00'da İğneada açıklarında mayın benzeri bir cisim olduğuna dair İğneada Liman Başkanlığımıza gelen ihbar üzerine güvenlik birimlerine haber verilmiş, anılan cisim kontrol altına alınmıştır. Gemi trafiğinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır" denildi.

"YÜZER VE UÇAR UNSURLAR ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR"

Öte yandan Sarıyer'de etkisiz hale getirilen mayından sonra açıklamalarda bulunan Mill Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştük. Koordinasyonumuz devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...