Tgrt Haber

İkinci Togg 'Gardaş'a... Aliyev aracını teslim aldı

04 Nisan 2023 16:38 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 17:03
İlham Aliyev,Togg,Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’de düzenlenen törenle Anadolu rengindeki Togg'u teslim alarak bu araca sahip olan ikinci kişi oldu. Aracı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank takdim etti

Türkiye'nin otomobili Togg'u teslim alan ikinci kişi Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev oldu. Aliyev'e aracı temaslarda bulunmak üzere Bakü'ye giden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank takdim etti. Törene katılan Varank ve Togg CEO'su Gürcan Karakaş, Aliyev'e Togg'a ilişkin bilgiler verdi.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Togg otomobilinin Bakü'ye getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını iletti. Aliyev, Togg'un ikinci aracının Azerbaycan'da bulunmasını iki ülke arasındaki dostane ve kardeşçe ilişkilerinin tezahürü olarak değerlendirdi.

İkinci Togg 'Gardaş'a... Aliyev aracını teslim aldı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'la dün görüştüğünü hatırlatan Aliyev, kardeş ülkede son yıllarda hem savunma hem de sivil sanayide yüksek teknolojili ürünlerin üretildiğini, bunun Erdoğan'ın liderliği ile Türk halkının zekası, yeteneği ve emeği sonucunda elde edildiğini, Togg'un üretiminin başlamasının da bu açıdan iyi bir örnek olduğunu vurguladı.

Aliyev, elde edilen tüm başarılar dolayısıyla Erdoğan'a, dost ve kardeş Türk halkına tebriklerini iletti. Bakan Varank da ikinci Togg aracının Azerbaycan'da bulunmasından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkının gurur duyduğunu ifade etti.

İkinci Togg 'Gardaş'a... Aliyev aracını teslim aldı

"GARDAŞIM TOGG'UNU TESLİM ALDI"

Aliyev'in aracı teslim aldığı anın fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gardaşım İlham Aliyev de Türkiye'nin gururu Togg'unu teslim aldı. Hanenize hayırlı olsun. Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin gardaşım" notunu düştü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...