Tgrt Haber

Irkçılığına maruz kalan öğrenciye Bakan Çavuşoğlu'ndan destek: Büyük üzüntü duyduk

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Ocak 2023 22:35 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 22:48
Irkçılığına maruz kalan öğrenciye Bakan Çavuşoğlu'ndan destek: Büyük üzüntü duyduk
Çavuşoğlu,İsveç

Staj başvurusu İsveçli profesör tarafından "Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya girmesini engellediği" iddiasıyla geri çevrilen Fatma Zehra S.'ye Bakan Çavuşoğlu'ndan destek telefonu geldi. Öğrenciyi tebrik eden Bakan Çavuşoğlu, "Maalesef 'demokrasi, insan hakları' diyen ülkelerin bile siyasi bir konuyu bir öğrencinin geleceğine bağladığını görüyoruz. Bundan üzüntü duyduk" açıklamasında bulundu.

Stockholm Üniversitesi'nde görevli Prof. Per Carlbring tarafından "Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya girmesini engellediği" iddiasıyla staj başvurusu kabul edilmeyen İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Fatma Zehra S. ile Bakan Çavuşoğlu bir görüşme gerçekleştirdi. 

İsveçli profesörün ırkçı tutumu büyük tepki çekerken, Fatma Zehra S.'nin başvurusu üniversiteden başka bir profesör tarafından kabul edildi.

"GURUR DUYDUM"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Fatma Zehra S.'yi arayarak dik duruşu nedeniyle tebrik etti.

Çavuşoğlu, "Bir Türk kadınına yakışır bir duruş sergiledin. Maalesef 'demokrasi, insan hakları' diyen ülkelerin bile siyasi bir konuyu bir öğrencinin geleceğine bağladığını görüyoruz. Bundan üzüntü duyduk. Üniversitenin olumlu yaklaşımını da gördük. Bu da senin sağlam duruşun sayesinde oldu. Gurur duydum" dedi.

Fatma Zehra S. Bakan Çavuşoğlu'na teşekkür etti ve yapacağı staj hakkında bilgiler verdi.

"DİK DURUŞA DEVAM"

Bakan Çavuşoğlu da "Büyükelçiliğimize gidince uğra, arkadaşlarımız seni bekliyorlar yakından ilgileneceğiz çekinme kapımız tüm vatandaşlarımıza açık. Dik duruşa devam, yolun açık olsun" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...