Tgrt Haber

İsrail askeri, pencereden bakan Filistinli genci böyle vurdu

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
09 Kasım 2023 11:26 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 11:54
filistin,israil,,hamas,savaş

İsrail askerleri, pencereden bakan Filistinli genç kızı vurdu. Genç kız vurulma anını saniye saniye kaydetti.

İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı savaş 34. gününde de devam ediyor. Çatışmaların aralıksız devam ettiği bölgede binlerce Filistinli hayatını kaybetti. 

Bomba ve füzelerle adeta yerle bir edilen Gazze tanınmaz gale geldi. İnsanlık dramının yaşandığı bölgeden de yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. 

VURULMA ANI KAMERADA 

Filistinli genç kızın çektiği video İsrail askerlerinin ne kadar gözlerini kararttığını ortaya koydu. Pencereden bakarken video çeken genç kız askerlerin hedefi oldu. Genç kız İsrail askerlerinin  kendisine ateş ettiği anları saniye saniye kaydetti. 

KORKUNÇ BİLANÇO 

Öte yandan Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in devam eden saldırıları nedeniyle yaşanan can kayıpları ve insani krizin boyutlarına ilişkin bilgi verdi.

İsrail'in son 24 saatte gerçekleştirdiği 27 katliamda 241 kişinin daha hayatını kaybettiğini aktaran Kudra, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana ölenlerin sayısının 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569'a çıktığını belirtti.

İsrail ordusunun saldırılarında 26 bin 475 kişinin yaralandığını aktaran Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarının da arttığını ifade etti.

40 BİN KONUT YERLE BİR OLDU

Filistinli yetkili, İsrail ordusunun saldırılarında 237 okulun çeşitli hasarlar aldığını, 60 okulun hizmet dışı kaldığını, 88 hükümet tesisinin yerle bir edildiğini ve 48 gazetecinin öldürüldüğünü ifade etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 30 bin tondan fazla patlayıcı kullandığını aktaran Maruf, bu saldırılarda 40 bin konutun yıkıldığının, 222 bin konutun da zarar gördüğünün altını çizdi.

Maruf, İsrail'in saldırılarında 192 sağlık çalışanının öldürüldüğü, 40 ambulansın kullanılmaz hale geldiği, 113 sağlık merkezinin ciddi hasar aldığı, 18 hastane ile 40 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı bilgisini verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...