Tgrt Haber

İstanbul Boğazı'nda gemi karaya oturdu! Boğaz trafiğe kapandı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com.tr
07 May 2024 06:51 - Güncelleme : 07 May 2024 15:33

Son dakika... İstanbul Boğazı'nda ALEXIS isimli 229 metre boyundaki yük gemisi karaya oturdu. Kıyı Emniyeti gemiyi kurtarmak için harekete geçerken boğaz trafiğe kapatıldı.

Kıyı Emniyeti, Haydarpaşa yönünde karaya oturan gemi nedeniyle İstanbul Boğazı'nın trafiğe çift yönlü kapatıldığını ilan etti. Gemiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Haydarpaşa önünde makine arızası nedeniyle kara oturan ALEXIS isimli yük gemisi nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

İstanbul Boğazı'nda gemi karaya oturdu! Boğaz trafiğe kapandı - 1. Resim
UKRAYNA'DAN MISIR'A GİDİYORDU

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Ukrayna’dan Mısır’a seyir halindeyken İstanbul Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası nedeniyle karaya oturan ALEXIS isimli 229 metre boyundaki yük gemisi için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze bağlı; KURTARMA-6, KURTARMA-8, KURTARMA-18 Römorkörlerimiz ve KEGM-4, KEGM-6 hızlı tahlisiye (can kurtarma) Botlarımız ve balık adamlarımız olay yerine ivedilikle yönlendirildi. İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Daha sonra paylaşılan bilgide ise "Balık adamlarımızca yapılan sualtı incelemesinin ardından acil müdahale gemimiz NENE HATUN bölgeye ulaştı" ifadesine yer verildi.

İstanbul Boğazı'nda gemi karaya oturdu! Boğaz trafiğe kapandı - 1. Resim

GEMİ KURTARILDI

Geminin kurtarılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kurtarma-6, Kurtarma-8, Kurtarma-18 römorkörleri, KEGM-4, KEGM-6 hızlı tahlisiye botları ile balık adamları olay yerine yönlendirildi.

Karaya oturan gemi, kurtarma ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucunda kurtarıldı. Yük gemisi, römorkörler eşliğinde Ahırkapı'ya çekiliyor.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası yaşayan ve karaya oturan 'ALEXIS' isimli geminin kurtarıldığı bilgisini paylaştı. Bakanlık ayrıca geminin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait römorkörlerce Ahırkapı demir bölgesine çekildiği bilgisini verdi.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...