Tgrt Haber

'İstanbul depremi' gerginliği... Naci Görür, Şener Üşümezsoy'a çok sert çıktı: Bilim adamı değildir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2023 14:55 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 15:09
Naci Görür,,Deprem,,,,,,,

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un “İstanbul’da büyük deprem olmayacak” sözlerine Yer Bilimci Prof. Naci Görür, çok sert ifadelerle cevap verdi. Görür, "Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir" dedi.

Azor Adaları'ndan başlayıp Güneydoğu Asya'ya kadar uzanan Alp-Himalaya deprem kuşağında yer alan Türkiye, büyük bir risk altında... Yakın tarihe kadar peş çok yıkıcı depremin meydana geldiği Türkiye'de en son Kahramanmaraş meydana gelen depremler, bir kez daha bu deprem felaketi ile yüzleşmemize neden oldu. 

Depremlerin ardından en çok sorulan sorulardan biri de 'Türkiye depremlere hazır mı?' sorusu oldu. Marmara bölgesinde meydana gelen depremlerin ardından da tedirginlik daha da arttı  Derpem uzmanları, İstanbul’da olası bir depremin büyük bir yıkıma yol açacağını ve en kısa sürede can kaybının en aza indirilmesi için çalışmalara hız kazandırılmasını söylüyor. 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da 7 ve üstü tahmin edilen ve İstanbul'da korkuya sebep olan beklenen Marmara Depremi ile ilgili, 7 ve üstü deprem olmayacağını Marmara Depremi ile ilgili malumatların çürütüldüğünü iddia etmişti.

TV100'e konuşan Naci Görür de Marmara’daki fay hattının ölü bir fay olduğunu iddia eden Üşümezsoy’a cevap verdi. Deprem uzmanın Görür, "Bazı bilim insanları diyorlar ki ‘Adalar’da böyle bir fay yok, bazı insanlar rant uğruna böyle bir fay hattı olduğundan bahsediyorlar’ diyorlar daha da el artıranlar da ‘İstanbul Türkiye’nin en güvenli yeri’ ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Görür "Bir kere onu diyenler bilim adamı değil" ifadelerini kullandı.

"HİÇ YAYIN YAPMAYAN ADAM BİLİM ADAMI DEĞİLDİR"

Görür, "Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Bilim adamı araştırma yapan, araştırma sonucu veriler toplayan, o verileri laboratuvarda analiz eden, yorumlayan ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunan ve yayınlayan insandır bilim adamı. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir" dedi.

"İSTANBUL’DA DEPREM OLMAYACAK DEMEK BÜYÜK BİR VEBALİN ALTINA GİRMEKTİR"

Görür, "İstanbul’da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmektir. Milyonlarca insanın can güvenliği noktasında bu kadar sorumsuz bu kadar bilgiye dayanmadan beyanat vermek yarın deprem olduğunda ölecek binlerce insanın günahını yüklenmek demektir" diye konuştu. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...