Tgrt Haber

İstanbul polisinden okul servislerine sıkı denetim!

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Eylül 2023 09:35 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 09:45
İstanbul polisinden okul servislerine sıkı denetim!
istanbul,,denetim

Yeni eğitim öğretim yılı bugün başladı, milyonlarca öğrenci okullarına gitmek üzere yollara düştü. Okulların açılmasıyla İstanbul'da trafik kilitlenirken, okul servislerine yönelik sıkı denetimler gerçekleştirildi.

İstanbul'da yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde kent genelinde hareketlilik sabahın erken saatlerinde başladı. Milyonlarca öğrencinin yola düşmesiyle trafikte yoğunluk oluştu. İstanbul polisi de okul servislerine yönelik sıkı denetim uyguladı.

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik polisleri kentin birçok yerinde okul servis araçlarını denetledi.

Uygulamanın yapıldığı ilçelerden Beyoğlu'nda erçekleştirilen denetimlerde okul servis araçları durdurularak kontrol edildi. Ekipler, kurallara uyulup uyulmadığı, araç içerisinde bulunması gerekenler ve evrak kontrolleri yaptı.

ŞÜPHELİLERE GBT TARAMASI

Fatih’te okulların açılmasıyla polis ekipleri, okul önlerinde denetim yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube, Asayiş, Mobil Okul Timi, Asayiş Şube ve Trafik Şube amirliğine bağlı yaklaşık 30 personel, Hırka-İ Şerif Ortaokulu önünde denetim yaptı. Yapılan denetimde polisler, ’Çocuk ve Gençlerin Korunmasına’ yönelik okul çevresinden geçen şüpheli araç ve şahısları durdurdu.

Şüphelenilen kişilerin üstleri ve araçları didik aranırken Genel Bilgi Taramasının (GBT) araması da yapıldı. Okul önündeki denetimlerde trafik kurallarına uymayan sürücülere de ceza yağdı.

Yapılan denetimlerin gün boyu devam edeceği öğrenildi.

İstanbul polisinden okul servislerine sıkı denetim!

OKULLAR AÇILDI, TRAFİK KİLİTLENDİ

Okulların da açılmasıyla birlikte İstanbul'da trafik yoğunluğu erken saatlerden itibaren arttı. Hem okula yetişmeye çalışan öğrenciler hem de haftanın ilk gününde işe giden sürücüler yollara çıktı.

Küçükçekmece’de her iki yönde trafik durma noktasına geldi. İBB trafik uygulamasında saat 08.30 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 62 olarak ölçüldü.

İstanbul polisinden okul servislerine sıkı denetim!

VALİ GÜL'DEN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

İstanbul Valisi Davut Gül, yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla ilgili mesaj yayınladı. Gül mesajında ifadeleri kullandı:

“Memleketimizin dört bir yanına yayılan ortak sevinç ve heyecanın coşkusuyla yeni eğitim -öğretim yılına merhaba diyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, medeniyetimizin baş tacı İstanbul’umuzda bilgiyi bilgelikle buluşturan 6 bin 862 okulumuz, 2 milyon 922 bin 96 öğrencisine kavuşuyor. Bilgi ve şefkatiyle Türkiye Yüzyılı’nı inşa eden 181 bin 831 öğretmenimiz yeniden ders başı yapıyor. Meşakkatli olduğu kadar kutlu olan bir görevi canla başla yürüten eğitim ordumuzla aklını gönlüyle birleştiren nesiller yetiştiriyor, yarınlara daha güçlü yürüyoruz.

"TEDBİRLERİMİZİ ALDIK"

Kıymetli hemşehrilerim, Milli, manevi değerlerimiz ve evrensel hassasiyetleri yeni neslimize en güzel şekilde aktararak vatanına, milletine, bayrağına ve devletine sahip çıkan erdemli insanlar yetiştirmek en büyük idealimizdir. Milletimizin ümidi ve güveni evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmesine bağlıdır. Evlatlarımızın bize emanet olduğu bilinciyle huzurlu bir eğitim öğretim için bütün hazırlıklarımızı tamamladık, tedbirlerimizi aldık. Bu tedbirleri uygulayacak, denetleyecek ve takipçisi olacağız.

Kendisi başlı başına bir ekol, bir okul olan İstanbul’umuzla inşallah bu sene de ilmin, bilimin, kültürün, sanatın ve irfanın merkezi olmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin, öğretmen ve ailelerimizin ortak başarılarıyla hepimiz gurur duyacak; her birimiz İstanbul okulunun birer talebesi olarak üzerimize düşenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Bu düşüncelerle 2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, anne babalarımıza, İstanbul’umuza hayırlar getirmesini diliyorum. Sevgili öğrencilerimiz, değerli velilerimiz ve kıymetli öğretmenlerimizi en kalbi duygularımla Selamlıyorum.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...