Tgrt Haber

İstanbul ve İzmir'de göçmen kaçakçılarına suçüstü: 12 organizatör tutuklandı, yüzlerce göçmen yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Ekim 2023 10:35 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 10:42
istanbul,izmir,göçmen,operasyon

İstanbul ve İzmir'de göçmen kaçakçılarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda adrese baskın yapıldı. Organizatörlük yaptığı tespit edilen 12 şüpheli tutuklanırken, operasyonlarda yüzlerce düzensiz göçmen yakalandı.

Yasa dışı yollar üzerinden göçmenleri yurt dışına kaçırmayı organize edenlere yönelik İstanbul ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen "Projeli Örgütlü Göçmen Kaçakçılığı" soruşturması çerçevesinde farklı tarihlerde 11 operasyon gerçekleştirildi.

12 GÖÇMEN KAÇAKÇISI TUTUKLANDI

Operasyon sonucu organizatörlük yaptığı tespit eidlen toplam 19 şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Suçta kullanıldığı tespit edilen 9 araç, 1 bot, 1 yelkenli tekne ise ele geçirildi.  Operasyonlarda gözaltına alınan 425 düzensiz göçmen hakkında ise adli/idari işlem başlatıldı. 

İZMİR'DE KAÇAKÇILARA SUÇÜSTÜ

İstanbul'daki operasyonla iş zamanlı olarak, İzmir'de de göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen bir kamyon takibe alındı. Düzensiz göçmenlerin tekneye aktardığı esnada operasyon yapıldı. Operasyonlarda; 5 adet ruhsatsız silah, 133 bin 500 TL, 4 bin 910 dolar, 725 Euro, uyku tulumları ve yaşam malzemelerinin bulunduğu depo ile şifreli notlar ve kamyon ele geçirildi.

92 düzensiz göçmen yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar hakkında yürütülen tahkikat işlemleri devam ederken yakalanan düzensiz göçmenler ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...