Tgrt Haber

İstanbul’da beklenen sağanak hangi ilçeleri vuracak? Meteoroloji 4 ilçede oturanları uyardı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
01 Ekim 2023 00:22 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 00:30
İstanbul’da beklenen sağanak hangi ilçeleri vuracak? Meteoroloji 4 ilçede oturanları uyardı
istanbul,sel,meteoroloji genel müdürlüğü

İstanbul'da 3 gündür etkili olan sağanak yağışların gece saatlerinde şiddetini daha da artırması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı 4 ilçede oturanları özellikle uyardı. AKOM'da İstanbul için sarı kodlu uyarı verildiğini hatırlatarak dışarı çıkılmaması çağrısında bulundu. İşte detaylar...

Ekim ayının gelmesiyle birlikte kavurucu sıcaklar, yerini yağışlı havalara bırakıyor. İstanbul'da 3 gündür etkili olan sağanak yağışlar sonrası Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) peş peşe uyarılar geldi.

MGM tarafından yapılan son değerlendirmelerde göre gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinde Anadolu yakası ve boğaz çevresinde etkisini artıracağı belirtildi.

SAĞANAK HANGİ İLÇELERİ VURACAK?

Gece 04:00 itibaren ise Karadeniz Bölgesinden gelen yoğun yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışların Arnavutköy, Başakşehir, Bağcılar ve Esenyurt'ta sel riskine sebebiyet vereceği ifade edildi.

İstanbul’da beklenen sağanak hangi ilçeleri vuracak? Meteoroloji 4 ilçede oturanları uyardı

Yoğun hava kütlesine karşı vatandaşlara tedbir çağrıları yapılırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve AKOM'dan peş peşe uyarılar geldi.

2 BİN 43 İBB PERSONELİ SAHADA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bazı ilçelerin ortalama 1 yılda alacağı yağışı 3 günde alabileceğini belirterek, "Etkili hazırlıkları bütün arkadaşlarımla yapıyoruz. İBB 5 bin 500'lere çıkan kadrosuyla alarm dilimi içerisinde sahada. Araç ve iş makinesi sayımız da 2 bin 43 olacak" dedi.

VALİ GÜL: İL GENELİNDE ETKİLİ OLACAK

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "İstanbul'da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/gul_davut/status/1708169169286385720

AKOM'DAN TEDBİR ÇAĞRISI

AKOM'un meteorolojik değerlendirmesine göre deözellikle Anadolu yakasında  aşırı değer olarak kabul edilen gece saatlerinde 100 kilogram ve üzeri yağış alması beklendiği vurgulandı.

AKOM'dan yapılan açıklamada, aşırı yağışa bağlı olarak sel, dere taşkını, su baskını, heyelan, istinat duvarı çökmesi, göllenme, mahsur kalma, ulaşımda aksamalar gibi bazı olumsuzluklara karşı önlemler alınırken, İstanbulluların da mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.

İstanbullular dikkat! Çok şiddetli geliyor... AKOM saat vererek 'dışarı çıkmayın' diye uyardı! 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...