Tgrt Haber

İstanbul’da denizdeki kirlilik 'müsilaj' alarmına neden oldu

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Nisan 2022 10:40 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 11:26
İstanbul’da denizdeki kirlilik 'müsilaj' alarmına neden oldu

Yenikapı ve Zeytinburnu açıklarındaki ince uzun bir şerit halinde gözüken kirlilik müsilaj olarak yorumlandı. Daha önce de Caddebostan sahilinde denizin çekilmesiyle birlikte müsilaj benzeri bir kirlilik oluşmuştu.

Marmara Denizi'nde Yenikapı ve Zeytinburnu açıklarının küçük bir kısmının kirlendiği görüldü. Özellikle gemilerin etrafında daha yoğun bir kirliliğin olduğu gözlerden kaçmadı. İnce uzun bir çizgi şeklinde görülen kirliliğin müsilaj alarmına neden oldu.

Özellikte gemilerin olduğu bölümde ortaya çıkan kirlilik müsilaj olarak değerlendirdi.

İstanbul’da denizdeki kirlilik 'müsilaj' alarmına neden oldu

CADDEBOSTAN'DA DENİZ ÇEKİLDİ

Yaklaşık 1 hafta önce de Caddebostan sahilinde denizin yaklaşık 2 metre kadar çekildiği gözlendi. Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar denizin çekildiğini fark ettiklerinde şaşırdıklarını dile getirdi.

İstanbul’da denizdeki kirlilik 'müsilaj' alarmına neden oldu

Denizin çekildiği kıyıda ayrıca yer yer kirlilik oluştuğu da gözlendi. Deniz açıklarında bir bölgede kızıl renkli bir maddenin deniz yüzeyini kapladığı görüldü.

'OKSİJEN AZLIĞI' ALARM VERİYOR

Marmara Denizi'nde Bilim-2 Gemisi ile önemli araştırmalar yürüten ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsünde görevli bilim insanları, 110 ayrı istasyonda yaptıkları inceleme sonunda müsilajın, tekrar ortaya çıkma şartlarını korusa da gözlemlenmediğini ancak 1950'li yıllarda 1200 metre derinlikte var olan oksijen seviyesinin, yıllar içinde biriken azot ve fosfor yükü nedeniyle 25-30 metreye düştüğünü belirlemişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...