Tgrt Haber

İstanbul'un yanı başı beyaza büründü: Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Aralık 2023 00:21 - Güncelleme : 10 Aralık 2023 00:31
İstanbul,Kar yağışı,Hava durumu,,Meteoroloji,Bolu

Hava sıcaklığının düşmesiyle ülkenin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde akşam saatlerine doğru etkili oldu. Bölgede kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kar yağışı beklentisi arttı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün birçok il için kuvvetli yağış uyarısında bulunurken geçen yıl neredeyse kar düşmeyen İstanbul için 'İstanbul'a kar yağacak mı, kar ne zaman yağacak?' sorusu cevap arıyor.

BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI

Ülkenin yüksek noktalarında kar yağışı etkili oldu.  Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde sabah saatlerinde etkisini sürdüren sağanak öğle saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerinde kar yağışının etkisini artırdığı Ankara-Bolu il sınırı beyaz örtüyle kaplandı.

KAR KALINLIĞI 10 SANTİMETREYE ULAŞTI

Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı güzergahta karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor. Ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmazken, trafik ve karayolları ekipleri sürücüleri bölgede etkili olan kar yağışı konusunda uyardı.

Denetimlerini sürdüren polis ekipleri, sürücüleri araçlarına kış lastiği taktırmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor. Kar yağışının gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

İstanbul'un yanı başı beyaza büründü: Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Uzmanları sıcaklıkların 10 derece birden düşeceğini paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün aralık ayı tahminlerine göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de kar yağışı görünmüyor. Aralık ayında sağanak yağış ve kuvvetli soğuk bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...