Tgrt Haber

İstiklal Caddesi saldırganı Ahlam Albashir’in yakalandığı operasyonda dikkat çeken ayrıntı! Boğazı neden sıkıldı sorusu cevap buldu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: CNN Türk
15 Kasım 2022 11:49 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 12:02
istiklal caddesi,boğaz,terörist,saldırı

İstanbul İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybetmesi 81 kişinin de yaralanmasına neden olan kanlı terör eylemini gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir 10 saat sonra kıskıvrak yakalandı. Operasyona ilişkin ise bir ayrıntı dikkat çekti. Teröristin boğazının neden sıkıldığını uzmanlar yorumlayarak açıkladı.

Türkiye, İstiklal Caddesi’ndeki hain terör saldırısı ile sarsıldı. 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıda bombayı bırakan Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashir  10 saat sonra Küçükçekmece’deki evine düzenlenen baskın ile yakalandı. Teröristi adım adım takip eden güvenlik güçleri 1200 güvenlik kamerasını inceledi.

KADIN TERÖRİSTİN EVİNDE ALTIN VE DÖVİZ BULUNDU

Operasyonda kıskıvrak gözaltına alınan hain terörist Ahlam Albashir, PKK/PYD/YPG’nin özel istihbarat elemanı olduğunu ve saldırı emrini Kobani’den aldığını itiraf etti. Bombacı kadın, silahını bile çekmeye fırsat bulamadan yakalandı. Bomba imha uzmanı polislerin patlayıcı araması yaptığı evde yüklü miktarda dolar, Euro ve altın bulundu. Kadın teröriste ait dolu bir tabanca ve bir kutu mermi de ele geçirildi.

KARI-KOCA TAKLİDİ YAPTILAR

Polisin yaptığı tespitlere göre,  PKK’nın Kobani’deki yöneticileri, İstanbul’daki örgüt üyelerine, “Size bir kadın ve erkek göndereceğiz. Karı-koca görünümünde olacaklar” talimatı verdi. 4 ay önce de 23 yaşındaki Ahlam Albashir, bir erkek Terörist ile Afrin’den kaçak yollarla İstanbul’a geldi. PKK’lı bir kişinin yaşadığı Esenler’deki eve yerleşti. Albashir ile beraberindeki erkek terörist, dikkat çekmemek için Esenler’de bir tekstil atölyesinde işe girdi. İkili, Türk istihbaratına yakalanmamak için Kobani’deki teröristlerle iletişimi birlikte kaldıkları kişi aracılığıyla sağladı.

TERÖRİSTİN BOĞAZININ SIKILMASINDAKİ DETAY…

Güvenlik uzmanları teröristin yakalanmasına rağmen neden boğazının sıkıldığı sorusuna cevap verdi. CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Dr. Eray Güçlüer, daha önceden yakalanan bir teröristin intihar amacıyla ilaç yuttuğunu hatırlatarak, teröristin boğazının “intihar ilacı” yutmasını engellemek amaçlı olduğunu belirtirken, ayrıca diğer bir amacın da şifre dokümanlarını yutmasına mani olmak olduğunu ekledi.

ZAMAN AYARLI TNT

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı, bombalı saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğunu açıkladı. Açıklamada “Teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşlarımızın üzerinden elde edilen bulguların kimyasal incelemesinde, saldırıda kullanılan patlayıcının, yüksek güçlü patlayıcılardan TNT olduğu tespit edilmiştir” denildi. Bombanın zaman ayarlı olduğu, bilye ve metal parçalarıyla desteklendiği öğrenildi.

Kaynak: CNN Türk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...