Tgrt Haber

İzmir'de orman yangınına müdahale eden helikopter düştü! Enkaz bulundu, 3 kişi kayıp

Editör: Zeliha Mangırcıoğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
17 Eylül 2023 05:50 - Güncelleme : 17 Eylül 2023 10:33

İzmir'de orman yangınına müdahale eden bir helikopterle bağlantı kesildi. Tahtalı Barajı'na düştüğü tespit edilen helikopterdeki 1 kişi kurtarılırken, helikopter enkazının yeri belirlendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, mürettebattaki kayıp 3 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

İzmir​'deki orman yangınına müdahale eden helikopterlerden biri Tahtalı Barajı'na düştü. Meydana gelen kazada helikopterdeki 1 kişi kurtarılırken 3 kişiyi arama çalışmaları günün ağarmasının ardından sürüyor.

BAKAN YUMAKLI SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı​, İzmir'de düşen helikopterle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, 4 mürettebattan 1'inin kurtarıldığını ve 3 kişi için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

https://twitter.com/ibrahimyumakli/status/1703190522150412746

Helikopterdeki 1 kişi kurtarılırken 3 kişiyi arama çalışmaları günün ağarmasının ardından sürüyor.

Bakan Yumaklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İzmir’in Menderes ilçesinde 16 Eylül Cumartesi günü çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterlerden biriyle saat 23:53’te maalesef ekiplerimizin irtibatı kesilmiştir.  Yapılan araştırmada, helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı’na düştüğü tespit edilmiştir.

Bölgeye Jandarma,Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri ivedilikle sevk edilerek helikopterde görevli dört personeli arama kurtarma işlemleri başlatılmıştır. Şu anki durumda yangın söndürme helikopterinde görevli dört mürettebatımızdan biri sağ olarak kurtarılmış olup, diğer üç mürettebatımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir."

"1 KİŞİ KURTARILDI, 3 PERSONEL ARANIYOR"

Pazar sabahı kameraların karşısına geçen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında düşen helikopterdeki mürettebattan bir kişinin kurtulduğunu aktaran Bakan Yumaklı, 3 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Yumaklı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hava kararınca gece görüşlü helikopterler soğutma çalışmalarına devam etti. Yangın kontrol altına alındı. Helikopterlerden biri yakıt ikmali yaptıktan sonra suyunu alıp soğutma yapacağı yere yöneldi ama 23.53'ten itibaren haber alınamadı. Ve ekiplerimiz bir helikopterin kaza yaptığını belirledi.

Toplam 4 personel vardı. Bunlardan 3'ü Kırgız, biri Türk. Bir Kırgız yaralı olarak kurtuldu, hastanede tedavi altında, hayati tehlikesi yok. Diğer mürettebatı arama çalışmaları sürüyor.

ENKAZIN YERİ TESPİT EDİLDİ

Dalgıçlar enkazın olduğu bölgede. Artık bu helikopterin barajdan karaya çıkarılması işlemine geçilecek. Ümit ediyoruz ki kurtarma çalışmaları kısa sürede tamamlanır ama burası baraj, dikkatli olmak lazım. Şu anda diğer 3 personelin akıbetiyle ilgili bilgi veremiyoruz.

"Daha önce de 2017'de benzer bir kaza yaşanmış. Kara kutu incelemesinden sonra belli olur. Bir önceki kazayla olan bağlantısını bu kazayla ilgili incelemelerden sonra söyleyebiliriz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...