Tgrt Haber

Kabine bugün toplanıyor: Ana gündem KDV indirimi sonrası market fiyatları

16 Şubat 2022 09:30 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 09:49
Beştepe'de Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabinede KDV indirimi, ekonomide yeni adımlar ve Rusya-Ukrayna krizi tartışılacak.

Kabine toplantısı, cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında bugün yapılacak. Ana gündemi gıdada KDV indirimi sonrası market denetimleri olan Bakanlar Kurulu’nda, ekonomi ve dış politikadaki gelişmeler ve koronavirüs salgınında gelinen son durumun ele alınması bekleniyor.

Beştepe'de Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabinede KDV indirimi, ekonomide yeni adımlar ve Rusya-Ukrayna krizi tartışılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Külliye’de toplanıyor. Temel gıda fiyatlarındaki yüzde 7’lik KDV indirimi sonrasında marketlerde yapılan denetimler toplantının ana gündem maddesini oluştururken marketlerde yapılan denetimler sonucunda pazartesi gününden itibaren gıda fiyatlarının ne kadarının indirildiği, kaç işletmeye gerekli düzenlemeleri yapmadığı için ceza kesildiği konusunda Ticaret Bakanı Mehmet Muş, toplantıda bir sunum yapacak.

Kabine toplantısında elektrik faturalarını düşürmeye yönelik düzenlemeye son şeklinin verilmesi bekleniyor. Hem haneleri hem de esnafı rahatlatacak birkaç senaryo üzerinde durulurken toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alınan tedbirleri açıklaması bekleniyor.

COVID-19 VAKA SAYILARI

Omicron varyantının etkisi ile zirveyi görmesinin ardından vaka sayıları yeniden düşüşe geçti. Toplantıda koronavirüs salgını ile ilgili bu son gelişmeler de ele alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşılama rakamları, hastanelerin ve yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranları ve il bazında vaka sayıları ile ilgili Kabine’de sunum yapması bekleniyor.

BAE ZİYARETİNİN YANSIMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 yıl sonra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti ve yapılan anlaşmalar Kabine toplantısının bir diğer önemli başlığı arasında yer alıyor. Ziyaretin Türkiye ve BAE’deki yansımalarının ele alınacak. Ayrıca, 9-10 Mart tarihleri arasında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin de toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor. Ziyaretin karşılıklı büyükelçiler atanmadan mı olacağı sorusuna Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, “Neden olmasın? Karşılıklı ziyaret, ilişkileri belli bir noktaya getirmek için yapılır” cevabını vermişti.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Öte yandan Ukrayna-Rusya sınırındaki kriz de Kabine’de ele alınacak. ABD tarafından yapılan Ukrayna’nın her an Rusya tarafından işgal edileceği uyarılarının ardından Cuma gününden beri diplomasi trafiği devam ediyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun kabine üyeleriyle konuyla ilgili yapılan girişimleri ve son gelişmeleri paylaşması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...