Tgrt Haber

Kabine toplanıyor: Gündem Rusya’nın Ukrayna’yı işgali

28 Şubat 2022 06:34 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 06:52
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine'nin ana gündemi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali olacak.

Kabine, yeni haftanın ilk gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündemi ise Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri harekât olacak. İki ülke ile ilişkiler, vatandaşlarımızın durumu ve krizin Türkiye'ye yansımaları ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine'nin ana gündemi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yeni haftanın ilk gününde Rusya-Ukrayna gündemiyle toplanacak. Beştepe’deki toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlık edecek.

Kabine Toplantısı’nda Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekât başlatmasının ardından bölgede yaşanan gelişmeler ele alınacak. Bölgede tansiyonun düşürülmesi için hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de kurmaylarının yürüttüğü temaslar görüşülecek. Krizin Türkiye’ye yansımalarını önlemek adına alınacak tedbirler masada olacak. Bu kapsamda, Ukrayna’daki Türk vatandaşlarının durumu, her iki ülke ile yürütülen diplomatik ilişkiler ve askeri müdahalenin Türkiye’ye yansıması gibi konular toplantıda görüşülecek. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun da bir sunum yapması bekleniyor. Toplantıda, ayrıca Türkiye’nin arabulucu olması konusunda önümüzdeki dönemde atabileceği adımlar yeniden değerlendirilecek.

ERMENİSTAN İLE NORMALLEŞME

Dış politikada ise Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme adımları değerlendirilecek. 24 Şubat’ta Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılan ikinci Türkiye-Ermenistan görüşmelerinin yansımaları konuşulacak. Tam normalleşme için atılacak adımlar istişare edilecek.

ELEKTRİKTE YENİ TARİFE AÇIKLANACAK

Yeni elektrik düzenlemesine ilişkin detaylar da toplantının bir diğer önemli başlığı da olacak. Yüksek gelen faturalar dolayısıyla vatandaşlardan gelen şikâyetler toplantıda masaya yatırılacak.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışmaları tamamlanan yeni elektrik düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine toplantısının ardından açıklanması bekleniyor.

Toplantıda, yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları ve koronavirüs salgınına yönelik adımlar da değerlendirilecek. Ayrıca, ekonomik gelişmeler de Kabine’de gündeme gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...