Tgrt Haber

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! Kamuda yeni dönem: Sakal artık serbest

30 Temmuz 2022 10:44 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 11:18
Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! Kamuda yeni dönem: Sakal artık serbest
kamu,devlet memuru,sakal

Kamuda erkek memurlara sakal bırakma serbestliğine ilişkin Danıştay kararı Mevzuat Bilgi Sistemi'ne işlendi. Atılan bu adım sonrası kamudaki erkek memurlara sakal bırakmak serbest hale geldi.

Kamuda görevli erkek memurun  sakal bırakabilmesine izin veren yönetmelik güncellendi. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte, erkek personel "Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz..." ibaresi yer alıyordu. Bu ibare geçtiğimiz nisan ayında Danıştay tarafından iptal edilmiş, zorunluluk ortadan kaldırılmıştı.

Sabah'ın haberine göre; kamuda çalışan erkek memur artık sakalını kesmek zorunda değil. Tercih memura bırakılırken isteyen sakal uzatabilecek isteyen de sakalını kesebilecek.

KAMUDA SAKAL SERBEST

Danıştay kararı Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan Mevzuat Bilgi Sistemi'ne de işlendi. Atılan bu adım sonrası kamudaki erkek memurlara sakal bırakmak serbest hale geldi. Böylece kamuda yeni bir dönem başladı.

FAVORİ İBARESİ DE İPTAL EDİLMİŞTİ

Danıştay daha önce 2020 yılında mevzuatta yer alan "Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz." ibaresinin de iptaline karar vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...