Tgrt Haber

Son dakika! Osman Kavala için karar! Tutukluluk hali devam edecek

15 Nisan 2022 14:45 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 15:18
Son dakika! Osman Kavala için karar! Tutukluluk hali devam edecek

Son dakika haberi: Gezi Parkı davasında mahkeme, Osman Kavala için oy çokluğuyla tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Osman Kavala hakkında bugün dosya üzerinden aylık tutukluluk incelemesi yapıldı Mahkeme, oy çokluğuyla Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 22 NİSAN'DA

Mahkeme, Kavala'nın suçunun vasıf ve mahiyeti ile adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verildiğini belirtti.

Davanın karar çıkması beklenen bir sonraki duruşması, 22 Nisan tarihinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında görülecek.

ÇARŞI DAVASINI YARGITAY BOZMUŞTU

Öte yandan Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanık hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince verilen karar Yargıtay tarafından bozulmuştu. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Gezi Parkı olaylarına ilişkin dava ile Çarşı davası arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun belirtildiği kararda, ‘örgüt üyeliği suçunun özelliği nazara alınarak, her iki dosyanın birleştirilmesi tarafına gidilmesi, sanıkların hukuki durumlarının buna göre takdir ve tayini gerekirken, yazılı şekilde eksik araştırma neticesinde beraatlarına karar verilmesi'nin bozma nedeni sayıldığı vurgulanmıştı.

Davalar verilen bozma kararlarının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde birleştirilmişti. Gezi Parkı ile Çarşı davası dosyası, 21 Şubat'ta görülen dördüncü duruşmada, davaların geldiği aşama dikkate alınarak yeniden ayrılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...